banner171

Gaziosmanpaşa Merkez Camii ve Cemaati çok şanslı…

Geçen sene İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Klasik Türk Müziği projelerinden "Unutulan Bir İstanbul Ritüeli: Teravih-i Enderun ve Cumhur Müezzinliği", İstanbul'un 29 farklı camisinde Ramazan ayı boyunca uygulandı.

Gaziosmanpaşa Merkez Camii ve Cemaati çok şanslı…

Büyük ilgi gördüler

2010 yılı Ramazan ayında yapılan uygulamada büyük ilgi gören Teravih-i Enderun ve Cumhur Müezzinliği bu sene İstanbul Müftülüğü ‘nün destekleriyle 10 Ağustos Salı günü Sultanahmet Camii'nde Teravih namazı ile başlayan etkinlikle 29’u Salâtin Camii’nde olmak üzere İstanbul’da toplam 42 camide uygulanacak.

Gaziosmanpaşa Merkez Camii ve Cemaati çok şanslı…

İstanbul Müftülüğünün oluşturduğu 6’şar kişiden oluşan, 6 adet “Teravih-i Enderun ve Cumhur Müezzinliği” ekibinden bir tanesi Gaziosmanpaşa Camiinde her dört rekâtı farklı makamlarda teravih namazı kıldırdı.

Gaziosmanpaşa Merkez Cami Cemaati Enderun İmamının ve aralarda Müezzinlerin okuduğu 5 ayrı makamdaki Fatiha ve Surelerle adeta kendinden geçti. Müezzinlerle İmamın uyum içinde icra ettikleri Yatsı namazı ve devamındaki Teravih namazında cemaat huşu içinde ve ulvi duygularla namazlarını eda etti.

Enderun Teravisinde Yatsı Ezanı iki Müezzin tarafından okundu.  İmamlığını Davut Şensoy’un yaptığı yatsı namazı ve Enderun Teravisinde Müezzinler Mustafa Yaman, Latif Yeşil, Rahmi Aydın, Şükrü Teke, Fahrettin Arıcı’dan oluşuyordu.

Gaziosmanpaşa Merkez Camii Cematine unutulmaz bir Yatsı namazı kıldıran “Teravih-i Enderun ve Cumhur Müezzinliği” ekibine namaz sonrası Cami Cemaati yoğun ilgi gösterdi.

Cemaat bu uygulamanın devam etmesini ve daha çok camide daha fazla teravihdeyapılması için girişimlerde bulunulması gerektiğini belirtti.esnafbülteni


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153