banner171

Habertürk Yazarı gezdi ,gördü yazdı..AK parti neden başarılı..

Habertürk yazarı Yavuz Semerci önceki akşam katıldığı Gaziosmanpaşa'daki sokak iftarı sonrasındaki izlenimlerini köşesinde yazdı.

Habertürk Yazarı gezdi ,gördü yazdı..AK parti neden başarılı..

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ile iftar yemeğindeydik. Gaziosmanpaşa’da bir mahallenin sokağı trafiğe kapatılmış. 2 bine yakın mahalleli sokağa kurulu masalarda iftar açtı. Öncesinde ilahiler okundu. Semazenler ilahi aşkın nameleri eşliğinde sema yaptılar. Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin organizasyonu ile gerçekleşen etkinlik, AK Parti kurmayları ve bölge milletvekilleriyle halkın kaynaşma toplantısına dönüştü.

 
Parti sanırım Babuşcu gibi çalışkan birisine sahip olduğu için gurur duyuyordur. Öylesine çalışkan ki sanırım milletvekilleri ona ayak uydururken yoruluyordur.

 
Çadır etkinliklerine son verdiklerini söyledi Babuşcu. Nedeni basit. Çadırlar ihtiyaç sahiplerine hizmet veriyor şeklindeki algının değişmesi gerektiğini düşünüyor. Çünkü diyor Babuşcu ‘’mahalle ruhunu, komşuluğu, dayanışmayı, bir arada olmanın güzelliğini zengin fakir herkesin birlikte oruç açmasının keyfini yaşar hale getirmeliydik. Ramazan boyunca her gece bir mahallede yapıyoruz. Yardımseverler bu toplantıları finanse etmek için sıraya girdi. Her biri bir mahalledeki masrafları karşılıyor.’’
 




***
 

Bu detayı aktarmak istedim. Bu örnek bile AK Parti’nin neden başarılı olduğunu anlatmaya yetiyor. Asla gevşemiyorlar. Seçim bitti biraz tembellik yapalım demiyorlar, diyemiyorlar. Bu etkinliklere hangi milletvekillerinin katılacağı da önceden belirleniyor.
 

Örneğin Gaziosmanpaşa’daki iftara partinin asker kökenli milletvekili emekli general Şirin Ünsal da vardı. Kısa bir konuşma yapmak için özgeçmişiyle birlikte sahneye davet edildiğinde sıkı bir alkış aldığını söylemeliyim. İftar öncesinde de her masaya uğradı vatandaşla selamlaştı. İftar sonrasında sohbet ettik Ünal ile. Ergenekon ve  benzeri operasyonlar üzerine konuşmak istemedi. Yargıya güvenmekten bahsetti. Soruşturma eski genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’a uzanır mı diye birkaç kez sorunca  ‘’Askerlikte bir kural vardır. Yanlıştan komutan (en üst rütbe) sorumludur’’ demekle yetindi…
 

Diğer partilerin milletvekillerinin seçim havasından çıkıp çıkmadığını bilmiyorum. Ama AK Parti milletvekili olmak askerlik görevine benziyor. Hiç durmuyorlar. Partilerin il başkanlıklarının etkinliklerine katılarak halka ‘’seçildim. İşim bitti’’ diyemiyorlar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153