banner171

Gaziosmanpaşa Millet Kıraathanesi Çok Yakında Hizmete Açılıyor

Gaziosmanpaşa Millet Kıraathanesi Çok Yakında Hizmete Açılıyor

Gaziosmanpaşa Millet Kıraathanesi Çok Yakında Hizmete Açılıyor
 Gaziosmanpaşa Millet Kıraathanesi, doğal manzarası ve 100 bin eserlik kütüphanesiyle çok yakında hizmete açılıyor. Hem öğrencilerin hem de kitapseverlerin vazgeçilmez adresi olmaya hazırlanan kıraathane, 7’den 70’e tüm vatandaşlara hizmet verecek.
Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin ilçede kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak ve kültürel yaşama katkı sağlamak amacıyla inşa ettiği Millet Kıraathanesi’nde hazırlıklar tamamlanmak üzere. Toplam 1.000 m² alanda 3 kat üzerinde inşa edilen Millet Kıraathanesi, doğa manzarası ve yeşil alanları ile bölge halkına hizmet verecek. 7’den 70’e herkese hitap edecek olan kütüphanede çocuk, genç ve yetişkinlere yönelik toplam 100 bin eser yer alacak. Engelli vatandaşların kitap okuyup güzel vakit geçirebilmesi için kabartmalı kitaplar da kütüphanede yerini aldı.

Sosyal etkinlik alanları, kafeteryası ve mescidiyle birçok ihtiyacın düşünüldüğü Millet kıraathanesi, öğrencilerin ve kitap meraklılarının vazgeçilmez adreslerinden biri haline gelecek. Kitapseverler, Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin ikramı olan sıcak içeceklerini yudumlarken yeşillikler içinde göl manzarasına karşı kitap okumanın keyfine varacak.

GAZİOSMANPAŞA KÜTÜPHANESİ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi içinde hizmet veren Halk Kütüphanesi ise gençlerin gözde mekânı olmayı sürdürüyor. Haftanın 7 günü sabah 8.30’dan akşam 22.30’a kadar hizmet veren kütüphanede gençler hem sessiz ve sakin bir ortamda ders çalışma hem de sosyalleşme fırsatı buluyor. Kütüphanede Türk ve dünya edebiyatının seçkin eserlerinden bilimsel yayınlara, psikolojik romanlardan tarih kitaplarına kadar 30 bin kitap yer alıyor. Birçok konu hakkında güncel yayına da erişme imkanı sunan kütüphaneye öğrencilerin yanı sıra araştırma yapmak ve kitap okumak isteyen vatandaşlar da yoğun ilgi gösteriyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin ziyaretçilere çay ve kahve ikramı da bulunuyor.

İSLAMİ ARAŞTIRMALAR KÜTÜPHANESİ

Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi içerisinde bulunan bir diğer kütüphane olan İslami Araştırmalar Kütüphanesi de ilmi araştırmalara kaynak oluşturmak üzere hizmet vermeye başladı. Türk-İslam tarihi, kültürü ve medeniyetinin doğru ve bilimsel bir tarzda öğrenilmesini amaçlayan kütüphane, araştırmacılara büyük katkı sağlıyor.

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2019, 12:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153