banner171

Gaziosmanpaşa'da Esnafın Daeş Üyesi Olduğu İddiasıyla Öldürülmesi...

Gaziosmanpaşa'da temizlik malzemesi satan Mürsel Gül'ün terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerinin düzenlediği silahlı saldırıda öldürüldüğü iddiasına ilişkin 3'ü tutuklu 7 sanığın yargılanmasına başlandı.

Gaziosmanpaşa'da Esnafın Daeş Üyesi Olduğu İddiasıyla Öldürülmesi...
 
Gaziosmanpaşa'da temizlik malzemesi satan Mürsel Gül'ün terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerinin düzenlediği silahlı saldırıda öldürüldüğü iddiasına ilişkin 3'ü tutuklu 7 sanığın yargılanmasına başlandı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya tutuklu sanıklar İlyas Arat, Şahin Arat ve Agit Bilge ile tutuksuz sanıklar İsmail Anık, Süleyman Yiğit, Hamit Ceylan ve Uğur Yıldırım katıldı. Öldürülen Mürsel Gül'ün ailesi de müşteki olarak duruşmada hazır bulundu.

Savunması alınan tutuklu sanıklardan Agit Bilge, maktül Mürsel Gül'ü, "Mehmet" diye tanıdığını ve temizlik malzemesi sattığını bildiğini belirterek, bu kişinin herhangi bir örgüte mensup olacağını düşünmediğini söyledi. Bilge, yengesinin evinin temizlemesi gerektiği için Gül'ü telefonla saat 10.00 civarında aradığını ve temizlik malzemesi olup olmadığını sorduğunu da sözlerine ekledi.

Tutuklu sanıklardan İlyas Arat da olayın yaşandığı gün Gazi Mahallesi'nde olduğunu kaydederek, "Huzurdaki sanıklardan 'İsmail' hariç hepsini tanırım. Olay günü Berat ile birlikteydik, bir araçla yanıma geldi. Karanlık olduğu için aracın rengini ve plakası hatırlayamıyorum. Araçta başka birileri de vardı ama kim olduklarını bilmiyorum. O gün telefonumda kontör yoktu. Agit yanımıza geldi, telefonumu istedi. Ben de Berat'ın telefonun aldım Agit'e verdim. Görüşme yaptıktan sonra telefonu geri aldım. Berat benim çocukluk arkadaşımdır. Bu nedenle telefonun şifresini bilirdim. 'Şahin'i aradığını' söyledi. Başka bir şey hatırlamıyorum" diye konuştu.

Savunması sorulan tutuklu sanıklardan Şahin Arat ise olayla bir ilgisinin olmadığını iddia ederek beraatini talep etti.

Duruşmada savunma yapmak için sırayla söz alan tutuksuz sanıklar da herhangi bir örgüt üyeliklerinin bulunmadığını ve olayı televizyon ile sosyal medyadan öğrendiklerini belirterek, maktul Gül'ü tanımadıklarını ifade etti. Sanıklar beraat talebinde bulundu.

Beyanı sorulan Gül'ün babası Fahrettin Gül ise oğlunun terör örgütü DAEŞ'le bir alakasının bulunmadığını söyleyerek, şunlar kaydetti: 

"Oğlumun hiçbir örgüte üyeliği filan yoktur. Temizlik malzemesi satar, geçimini sağlardı. Agit, gece 11.00'de oğlumu aramış, temizlik malzemesi istemişler. Dört beş sefer aramışlar. Oğlum da arabasına temizlik malzemelerin yükleyip söylenen adrese gitmiş. Çıkmaz sokağa çağırmışlar ve burada da pusu kurmuşlar. Üç kişi silahlı ve eldivenliymiş. Oğlum bunları görünce kaçıyor. Agit de 'Mürsel kaçıyor' diye bağırıyor. Bu sırada silahlarını çekiyorlar. Birinin silahı tutukluluk yapıyor, mermileri yere düşüyor. Daha sonra oğluma ateş ediyorlar. Huzurdaki bütün sanıklardan şikayetçiyim. Kim oğlumu öldürmüşse en ağır cezayla cezalandırılmasını talep ediyorum."

Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların çelişkili ifadeler vermesi ve üzerlerine atılı suçun vasfı nedeniyle tutukluluk hallerinin devamına hükmederek, savunmalarda ismi geçen Berat Akgül isimli kişinin duruşmaya zorla getirilmesi için İstanbul Emniyet Müdürlüğüne yazı yazılmasını kararlaştırdı.

Heyet, duruşmayı erteledi.

Olay

Gaziosmanpaşa'da 21 Temmuz 2015'te Mürsel Gül, uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmişti. Sakallı olan Gül'ün, terör örgütü DAEŞ üyesi olduğu iddiasıyla terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H üyeleri tarafından öldürüldüğü iddia edilmişti. Olayın ardından emniyet yetkilileri, saldırıyı PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'nin üstlendiği ve Gül'ün DAEŞ'le bir bağlantısının bulunamadığı açıklamasını yapmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüphelilerden İlyas Arat ve Agit Bilge'nin, "tasarlayarak öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "6136 sayılı kanuna muhalefet etmek" suçlarından ise ondokuzbuçukar yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

İddianamede, diğer 5 şüphelinin ise "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan onbeşer yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2016, 12:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153