banner171

Gaziosmanpaşalı 100 kadın iş sahibi oldu

Gaziosmanpaşa’da yaşayan 100 kadın, istihdamda milli seferberlik projesi kapsamında iş sahibi oldu. İlçede faaliyet gösteren çağrı merkezinde çalışacak olan kişiler, yaklaşık 250 kadın arasından mülakatla belirlenerek işe alındı.

Gaziosmanpaşalı 100 kadın iş sahibi oldu

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatmış olduğu ‘İstihdamda Milli Seferberlik’ kapsamında ilçede iş arayan vatandaşları işverenlerle bir araya getirmeye devam ediyor. Proje kapsamında özel bir firma, Gaziosmanpaşa ilçe sınırları içerisindeki çağrı merkezi ofisinde çalıştırılmak üzere 250 kadın arasından 100 kadını mülakat sonrası işe aldı. İşe alınan kadınlar, çağrı merkezi yöneticileri tarafından verilecek olan 3 günlük eğitimin ardından işe başlayacak. Gaziosmanpaşa Belediyesi Tüketici Hakları ve İstihdam Ofisi çalışmaları sonucu iş sahibi olan vatandaşlar, hizmetlerinden dolayı Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta'ya teşekkür etti. 

“İş arayanla işvereni bir araya getiriyoruz”
İlçede iş arayanla işvereni bir araya getirdiklerini belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Öncelikle cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu milli seferberlik kapsamında milli istihdam projesine riayetten bunu periyodik olarak yapıyoruz, yapmaya çalışıyoruz. Hedefimiz her ay yapabilmek. İstihdam ihtiyacı olanlarla işverenlerimizi bir araya getiriyoruz. Vatandaşlarımıza kendilerine uygun iş bulmalarında yardımcı oluyoruz. Hem işverenler bu konuda bize taleplerini iletiyor hem de iş arayanların taleplerini alarak onları buluşturuyoruz. Böylece istihdam noktasında milli istihdam projesine destek olmaya çalışıyoruz” dedi.
İki yıldır iş aradığını söyleyen Esra Geçkinci, “İş bulabilmek için her yolu deniyorum. Bu işe alınırsam çok mutlu olacağım. Formu doldurdum, şimdi mülakata alacaklar. Eğitim süreci olacakmış. Ondan sonra kısmetse işe başlayacağım diye konuştu. Aslı Falcan isimli vatandaş ise, “Geçen hafta başvuru formunu doldurdum. Bugün de mülakat için davet edildim. İnşallah olumlu olur” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2017, 16:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153