banner171

Baykal'ın Cumhurbaşkanlığı modeli: Akşener ve Türk başkan yardımcısı olsun

Deniz Baykal’ın Kılıçdaroğlu’na yönelik “Ya aday ol ya bırak” çıkışının yankıları CHP'de sürerken, Baykal'ın bu çıkışının ardında Cumhurbaşkanlık seçimi için iki modelin olduğu öğrenildi.

Baykal'ın Cumhurbaşkanlığı modeli: Akşener ve Türk başkan yardımcısı olsun
 CHP milletvekili ve eski genel başkan Deniz Baykal’ın CNN Türk’te CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik “Ya aday ol ya bırak” çıkışı, yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Baykal’ın bu çıkışının ardında iki model olduğu öğrenildi.
 
ÇİFT KARARGÂH MI, TEK KARARGÂH MI
 
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın adaylığına kesin gözüyle bakıldığı için CHP’nin de vakit kaybetmeden yola çıkması gerektiğini düşünen Baykal cephesi, öncelikle genel başkan ve başkan adayının ayrı kişilerden oluşacağı ‘çift karargâh’ mı yoksa ‘tek karargâh’ mı olacağına karar verilmesi gerektiğini savunuyor. Baykal’ın yakın çevresinden edinilen bilgiye göre bu cephenin iki model önerisi bulunuyor. Birinci öneri; adayın partinin tüm üyeleri, hatta başka parti üyelerinin de katılımıyla seçilmesi yönünde. 
 
AKŞENER VE TÜRK’E YARDIMCILIK
 
Baykal cephesinin önerdiği ikinci model ise referandumdaki yüzde 49 oy dağıtılmadan, referandumda kabul edilen modele de karşı çıkılarak, seçime gidilmesi yönünde. Bu çerçevede seçimden önce başkan adayının, yardımcılarını da açıklaması gerektiği ifade ediliyor. Baykal’ın önerisinin arkasında Meral Akşener ve Ahmet Türk’e başkan yardımcılığı önerisine kadar adımların yer aldığı yeni bir modelin olduğu öne sürülüyor. Hatta kurulacak kabinenin üyeleri belliyse onların da başkanlık seçimi öncesi açıklanması gerektiği üzerinde duruluyor.(Hürriyet)

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2017, 14:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153