banner171

Gaziosmanpaşalı Minik Musa'nın Hastalığına Çare Bulunamıyor!

Gaziosmanpaşa'da yaşayan Tamula ailesinin 3 çocuğundan en küçüğü olan Musa Tamula, kalp dokusu kalın olduğu için hayati tehlike yaşıyor

Gaziosmanpaşalı Minik Musa'nın Hastalığına Çare Bulunamıyor!
 İstanbul'da, kalp dokusu kalın olduğu için doktorların az bir ömür biçtiği 4 aylık Musa bebek yaşam mücadelesi veriyor. Daha önce iki çocuğunu da aynı hastalıktan kaybeden aile, doktorlara sesini duyurup şifalı ellerin çare olmasını bekliyor. 
Gaziosmanpaşa'da yaşayan Tamula ailesinin 3 çocuğundan en küçüğü olan Musa Tamula, kalp dokusu kalın olduğu için hayati tehlike yaşıyor. Doğduğu günden beri hastaneleri gezerek tedavi arayışı içerisinde olan aile, doktorların bu hastalık karşısında bir şey yapamadığını söylüyor. İki kızını daha önce aynı hastalıktan kaybettiklerini belirten Tamula ailesi, ölen çocuklarından birinin 26 gün diğerinin de 27 gün yaşadığını ifade ediyor. Ailenin 7 ve 9 yaşlarında sağlıklı iki oğlu bulunuyor. 

Küçük Musa ise, hastalığından habersiz şekilde göğsünün üstüne yapıştırılan kalp ritmini ölçen cihazla yaşıyor. Cihazı doktora gösteren aile, çocuklarının kalp durumu hakkında güncel bilgi alabiliyor. Uzun süredir bebeğin beslenme konusunda da sorun yaşadığını dile getiren aile, kalbindeki rahatsızlığın çocuğu huzursuz ettiğini söylüyor. 

Çocuklarını yaşatmak için çalmadıkları kapı bırakmadıklarını söyleyen baba Hacı Tamula, "Hastanede doktorlar kalp dokusu kalın olduğu için tedavinin zor olacağını, hatta tedavi imkanı olunmadığı söylendi. Şu anda kalp ritmine zarar veriyor hastalık. Nefes almak ve süt emmekte de rahatsız oluyor. Buna bir çare bulamıyorlar. 'Çocuğunuz fazla yaşamaz ölür' diyorlar. Şu anda bizim yapacağımız bir şey yok. Doktorlar herhangi bir teşhis koyamıyorlar. Bundan önce iki kızımız daha vardı. Onlar da aynı hastalıktan hayatlarını kaybetti. Biri 26 gün yaşadı, diğeri de 27 gün yaşayabildi sadece. 4 aydan beri hastane hastane geziyoruz. Hastalığa bir çare bulunmasını bekliyoruz." şeklinde konuştu. 

7 ve 9 yaşlarında iki oğlu da bulunan Anne Zöhre Tamula ise, "Kalpten rahatsızlığı var çocuğumuzun. Biz de bilmiyoruz, aylardır hastane hastane geziyoruz. Hastalığını öğrenmek istiyoruz. Bebeğe şu anda bir cihaz takılı. Kalbin çalışmasının nasıl olduğuna bakacak doktorlar." ifadelerini kullandı.CİHAN 

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2013, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153