banner171

İşçiler TEM'de yolu kesti!

İstanbul TEM Otoyolu Bağcılar mevkiinde 200 kadar işçi, iki arkadaşlarının saldırıya uğraması nedeniyle eylem yaptı. Saldırıya uğrayan iki işçiden biri komada diğeri ise yaralı.

İşçiler TEM'de yolu kesti!
Bir inşaat firmasında çalışan 200 işçi sabah saatlerinde TEM otoyolunu çift taraflı olarak trafiğe kapattı. İşçiler, çalışma arkadaşlarının kürtçe konuştukları için saldırıya uğradığını savundu. İki işçiden biri komada diğeri ise hafif yaralı. Emniyet kaynakları ise kavganın "yüksek ses" ile konuşma nedeni ile çıktığını belirtti.
İnşaat firmasında çalışan iki işçi arasında dün akşam saatlerinde kavga çıktı. Kavga kısa sürede büyüdü. Bir işçi ağır yaralandı, biri ise kolundan bıçak darbesi aldı. Yaralıların ikisi de hastanede tedavi altında.

İnşaatta çalışan bir işçi: "Kürtçe konuşuyorsun diye ya da kürtçe müzik dinliyorsun diye adamlar ırkçılık yapıyor. Çocuk sebebini soruyor diye kalkıp çocuğu bıçaklıyorlar. iki tanesini bıçaklamışlar akşam doğramışlar resmen, battaniyeye sarıp çöpün üstüne atıyorlar" diye konuştu. 
İşçiler, civarda 5 kişinin öldüğünü öne sürerek rahat olmadıklarını söyledi. 
İşçilere göre kavganın nedeni kürtçe konuşma

Telefonda aileleri ile konuşan işçiler kürtçe sohbet etti. Bir başka işçi de kürtçe konuşmamaları konusunda onları uyardı. Tartışma kısa sürede büyüdü ve kürtçe konuşan iki işçi bıçak darbeleri ile yaralandı.
Emniyet kaynaklarına göre ise kavganın ırkçılık ile ilgisi yok. Telefonda konuşan işçi de kürtçe konuştuğu için değil yüksek sesle konuştuğu için uyarıldı.
İddialar farklı. Ancak inşaat işçileri can güvenliklerinin olmadığını düşünüyor. Bbunu dile getirmek için de böyle bir eyleme başvurdular. Yarım saat boyunca otoyolu çift taraflı olarak kapattılar ve basın mensuplarının gelmesini beklediler.
Eylem sona erdi

İşçilerin yol kapatma eylemi, güven timi polislerinin ikna çabalarının ardından sona erdi.
TEM otoyolu yeniden trafiğe açıldı, trafik kısa sürede normal akışına döndü.


DHA

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2013, 13:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153