banner171

Gaziosmanpaşa'lı Öğrenciler Uygulamalı Eğitimlerle Depreme Karşı Bilinçlendi

Gaziosmanpaşa Belediyesi ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) iş birliğinde deprem simülasyon tırında öğrencilere uygulamalı deprem eğitimi verildi. Minikler, simülasyon tırında 7,2 büyüklüğünde depremi bire bir yaşarken deprem anında yapılacaklar hakkında bilgi sahibi oldu.

Gaziosmanpaşa'lı Öğrenciler Uygulamalı Eğitimlerle Depreme Karşı Bilinçlendi

Gaziosmanpaşa Belediyesi ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) iş birliğinde deprem simülasyon tırıyla öğrencilere uygulamalı deprem eğitimi verildi. Gaziosmanpaşa Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte minikler deprem etkisi hissettiren tırda 7,2 büyüklüğündeki deprem anını yaşadı. Afet bilicinin geliştirilmesi için çocuklara deprem öncesi, deprem sırası ve sonrasında neler yapılması gerektiği, doğru davranış şekillerinin neler olduğu uzmanlar tarafından uygulamalı olarak gösterildi. Simülasyon tırındaki eğitimlere Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da katılarak öğrencilere eşlik etti.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN EĞİTİMLERDEN ÖĞRENDİKLERİNİ DEPREMDE UYGULAMALARI BİZİ MUTLU ETTİ”

Çocukların çök, kapan, tutun formülünü uygulayabildiklerini kaydeden Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Bugün burada depremle ilgili canlı simülasyon yapıyoruz. Geçmiş yıllardan bu yana çocuklarımıza deprem anında yapılması gerekenler noktasında eğitimler veriyoruz. Deprem günü acil eylem programımızda çocuklarımızı ziyaret ettiğimizde çok hızlı bir şekilde tahliye edildiklerini ve özellikle öğrencilerimizin burada eğitimlerden öğrendiklerini depremde uyguladıklarını görmek bizi mutlu etti. Çocuklarımız zaten çök, kapan, tutun formülünü uygulayabiliyorlar" dedi.

“HER EVDE MUTLAKA AFET ÇANTASI BULUNMALI”

Afet ve ilkyardım çantasının önemine değinen Başkan Usta, " Afet ve ilkyardım çantası bulundurma bilincini oluşturmak ve yaygınlaştırmak için çalışmalar yapıyoruz. Öncelik öğrencilerimiz. Çünkü ilk akla gelen çocuklarımız oluyor. Afet çantası konusunda çocukları ve halkımızı da bilinçlendirmek istiyoruz. Her evde mutlaka afet çantası bulunmalı" diye konuştu.

"EĞİTİMDE 'ÇÖK, KAPAN, TUTUN' HAREKETİNİ ÖĞRETİYORLAR"

Simülasyon tırındaki depremin İstanbul'da meydana gelen depremden daha şiddetli olduğunu anlatan 6. sınıf öğrencisi Zehra Nur Açıkgöz, "Buradaki deprem gerçek yaşadığımızdan biraz daha şiddetliydi. Çök, kapan, tutun yaptık. Okuldaki gerçek depremde sıralar dahil her yer sallandı. Çok garipti, sıranın altına kenarlarına sığındık. Ağlayan arkadaşlarım oldu, öğretmenler bizi sakinleştirmeye çalıştı. Buradaki eğitimde çök, kapan, tutun hareketini öğretiyorlar" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2019, 16:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153