banner171

GKM’den ‘’Düğün Ya da Davul’’ Oyununa Muhteşem Gala

GKM’den ‘’Düğün Ya da Davul’’ Oyununa Muhteşem Gala

GKM’den ‘’Düğün Ya da Davul’’ Oyununa Muhteşem Gala

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından sahnelerin yeni yıldızlarını yetiştirmek amacıyla kurulan Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi (GKM) Oyunculuk Akademisi, “Düğün Ya da Davul” isimli ilk tiyatro oyununun galasında seyirciyle buluştu.

GKM oyuncularının 10 aylık bir eğitim sürecinin ardından hazırladığı oyunun ilk gösterimi, Devlet Tiyatroları Mecidiyeköy Sahnesi’nde gerçekleştirildi. Oyunun galasına Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Eroğlu’nun yanı sıra çok sayıda tiyatrosever katıldı. Anadolu’da bulunan bir köyün sosyal yapısından yola çıkılarak, ülke panoramasının çizildiği oyun seyirciden büyük beğeni topladı.

“EKİM AYIYLA BİRLİKTE 5 OYUNUMUZ SAHNEDE OLACAK”

GKM Oyunculuk Akademisi’nin eğitim sürecinden bahseden Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Eroğlu, “Öğretmenlerimizle beraber seçmeler yaptık ve eğitim sürecimiz başladı. Bu eğitim sürecinin ardından bugün ilk oyunumuzu sahneye koyduk. İnşallah Ekim ayıyla birlikte 5 oyunumuz da sahnede olacak. Arkadaşlarımıza ortaya koydukları emeklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Gaziosmanpaşa’yı kültürle, sanatla anılan bir ilçe haline getirmenin mücadelesini veriyoruz. Bu noktada önümüze vizyon koyan, hedef koyan Belediye Başkanımız Sayın Hasan Tahsin Usta’ya şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2023, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153