banner171

Gop meclisinde Fetih koleji gerginliği

Gaziosmanpaşa belediye meclisinin 4 ağustos tarihli oturumunda Fetih kojeji gerginliği yaşandı.

Gop meclisinde Fetih koleji gerginliği
Gaziosmanpaşa belediye meclisinin 4 ağustos tarihli oturumunda Fetih kojeji gerginliği yaşandı.Gündem dışı söz alan CHP meclis üyesi ve Eski CHP ilçe başkanı Mehmet Polat , mevlana mahallesinde yapılan Fetih kolejine ait binanın , yurt olmasına rağmen öğrenci kayıtlarına başladığını ,Bu kurumların temeli atılırken belediyelerden kamyonlarının çalıştıklarını , bu kurumların gücünü nereden aldıklarını söyleyerek, konu hakkında daha önce verdikleri soru önergelerinin akıbetini sordu.

Oturumda söz alan Başkan yardımcısı Arif Parlakkılıç , söz konusu binanın ruhsatlı bir yapı olduğunu ve inşaatın ruhsatına uygun yapıldığını söyledi.

Bunun üzerine söz alan Chp grup sözcüsü Gökhan Kurtuluş,söz konusu binanın ruhsatına uygun olmayan şekilde imalatının yapıldığını , yurt olması gereken yerlere sınıflar yapılarak binanın okul yapıldığını söyledi.Gökhan Kurtuluş belediyenin ve partilerin oluşturacağı bir komisyon ile binanın denetlenmesini istedi.

Ak parti Grup başkanı Derya Yanık ise CHP'nin niyet okuyuculuğu yaparak , binanın belediyeden ruhsat aldığındaki amacına uygun şekilde yapılmasının yeterli olduğunu söyledi.

CHP meclis üyesi Mehmet Polat ise , CHP olarak okul yapılmalarına karşı olmadıklarını söyleyerek , Gaziosmanpaşa belediyesinin ,birilerine verdiği kendi arsası olan bu inşaatın hafriyatını resmi kamyonlarıyla aldığını , yurt olan bir yerin nasıl okul olarak kullanılacağını sordu.

Meclis başkanı Mahmut yeter ise , bu konuda yeterli müzareke yapıldığını söyleyerek , konu hakkında kendisininde bilgisi olduğunu söyledi.Mahmut yeter , söz konusu arsanın mülkiyetinin Hazineye ait olduğunu , sözü edilen kurumun ihale ile yeri hazinden aldığını , bu yerin Gaziosmanpaşa belediyesiyle ilgisi olmadığını söyledi.

Mahmut Yeter Ayrıca yerin  imarda yurt olmasının ,milli eğitim tarafından okul ruhsatı verilmesini engellemeyeceğini söyleyerek , milli eğitim müfettişleri söz konusu binayı inceler ve eğer eğitim ve öğretime uygun ise , okul ruhsatı verebilir dedi.Gaziosmanpaşa belediyesinin sorumluluğunu kurum tarafından belediyeye sunulan projeye uygun inşaat yapılmasının denetlenmesi olduğunu söyleyerek , bunun da belediye tarafından sürekli denetlendiğini söyledi.Gaziosmanpaşa belediyesinin sadece hayırseverler tarafından yapılan okullar olan Behçet canbaz anadolu lisesi ve Hüseyin kesici otistik okululun hafriyatını aldığını , bunun dışında hiçbir şekilde belediye araçlarıyla hafriyat alınmadığını söyledi.

Oturum esnasında bazı meclis üyeleri atabek koleji örneğini vererek ,fabrika binasından okul yapılıyorken CHP'lilerin neden sesi çıkmıyorda , son derece modern bir tesis , çok başarılı bir eğitim kurumunu adına okula uygun yapılırken  bu kadar gündeme taşınıyor diye sitem ettiler.

YORUM EKLE
YORUMLAR
hasan türedi
hasan türedi - 13 yıl Önce

mehmet polat her zaman bu ilçede yapılan hayır işlerine karşıdır.Başbakanımızı bile mahkemeye vermiştir okul alanı ile alakalı olarak.şaşırmadım

SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153