banner171

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ESNAF UNUTULDU MU ?

Kentsel dönüşümle birlikte dükkanlarını terk etmek zorunda kalacak esnaf için endişelenen Küçükköy Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan KAYA, esnafın mağdur edilmemesini istedi. Yetkili kurumlarımıza resmi yazılarımızı yazdık cevap bekliyoruz dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ESNAF UNUTULDU MU ?
 Kentsel dönüşüm sonrası esnafın hali ne olacak sorusu gündeme geldi, ama biraz geç kalınsa da yetkililerin, ilçe belediyelerinin bir çalışması, planlamasının olup olmadığı hala bir muamma. Kentsel dönüşüm kapsamında dükkânları yıkılması planlanan esnaf, ne yapması gerektiği konusunda bir bilgi sahibi değil. Gaziosmanpaşa Küçükköy Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Erkan KAYA, kentsel dönüşümün esnafı zor durumda bıraktığını ve esnafın cevap bekleyen yüzlerce sorusu dile getirerek, belirsizliğin sürdüğünü aktardı. Kentsel dönüşümle ilgili çekincelerini odalarına ileten esnafa cevap vermekte güçlük çektiklerini kaydeden Erkan KAYA, sorumlu kişilere bu muallak tabloyu aydınlatmaları çağrısı yaptı. Erkan KAYA, esnafın kentsel dönüşüme yönelik hayati önem taşıyan soruları şöyle sıraladı:

-          Dükkan sahibi olan esnafa emsal teşkil edecek bir işyeri verilecek midir?
-          Kiracı olan esnafa kira veya kiracı önceliği verilecek midir ?
-          Mahallelerde esnaf ve sanatkara uygun çarşılar düşünülmekte midir ?
-          Taşınma ve kira farkı giderleri ödenecek midir ?
-          Esnafımızın ticari zararları kısmen de olsa karşılanacak mıdır ?
 
                Kentsel dönüşüme karşı olmadıklarının altını çizen Erkan KAYA, İstanbul halkının yararına olacak projelerin her zaman arkasında durduklarını ifade etti ve şöyle devam etti: “ Hepimizin dileği daha huzurlu, güvenli, çağdaş şehirlerde, binalarda yaşamaktır. İlçemizdeki depreme dayanıksız; alt yapısı, sosyal tesisleri yetersiz binalarda oturmayı hiçbirimiz istemeyiz.
                 Evimiz kentsel dönüşümden dolayı yıkıldığı takdirde evimizi taşırız ve yeni evlerimiz bittikten sonra gelir yeni yerlerimize yerleşiriz. Ama esnaf için aynı durum söz konusu değildir. Dükkanı yıkılan esnaf, yarın evine ekmek götüremez hale gelir, dükkanını taşısa bile yıllarca emek verdiği işi elinden gidecek ve eski haline gelmesi mümkün olmayacak ve hatta bazıları işini kaybedecektir.
                Esnafın yanında çalışmakta olan insanların ve ailelerin bu mağduriyetlerinin giderilmesi için oda olarak gereken bütün desteği vermeye hazır olduğumuzu ilçe belediyelerimize de bildirdik.     

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2013, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153