banner171

Süleyman Soylu: Siyaset Kavga Etme Sanatı Değildir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, siyasetin kavga etme sanatı olmadığını belirterek, "Problemleri çözüp milletimizi rahatlatmalıyız."

Süleyman Soylu: Siyaset Kavga Etme Sanatı Değildir
 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, siyasetin kavga etme sanatı olmadığını belirterek, “Problemleri çözüp milletimizi rahatlatmalıyız. Türkiye ' de muhalefet Temel ' in fıkrası gibi. İktidarın başarılı atacağı her adımı sanki kendisi adına başarısızlık olarak nitelendiren bir muhalefet var” dedi. 
Hafta sonu,Partisinin Edirne İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi ' ne katılmak için Edirne ' ye gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, parti binasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. CHP ve MHP ' yi boş işlerle uğraşmakla suçlayan Soylu, “Sabahtan akşama kadar boş işlerle meşgul olan insanların kafası muhakkak ki başka işlere çalışmaz” dedi. Türkiye ' deki çözüm ve anayasa meselesini CHP ve MHP ile kol kola yapmak istediklerini ifade eden Süleyman Soylu, “Siyaset kavga etme sanatı değildir. Problemleri çözüp milletimizi rahatlatmalıyız. Türkiye ' de muhalefet Temel ' in fıkrası gibi. Muhalefetin anlayışı ben yapmıyor isem, o da görmesin. İktidarın başarılı atacağı her adımı sanki kendisi adına başarısızlık olarak nitelendiren bir muhalefet var. Oysa bu adımların tamamı Türkiye için atılmaktadır” dedi. 

Başkanlık sistemine de değinen Soylu, şunları söyledi: 

“Anayasa önerisinde esas yürütme, başkanlık sistemi üzerine kuruludur. AK Parti ' nin bundan geri adım atması veya başka bir değerlendirme içerisinde bulunması şu anda mümkün değil, çünkü yazılı bir belge ile TBMM ' ye bunu vermiş bulunmaktayız. Türkiye eğer 21. yüzyılda bugün oligarşik bürokrasisin kendisine sunduğu ve ayağını prangaladığı anlayıştan kurtulmak istiyorsa ve oligarşik bürokrasinin, yani bu bürokratik iktidarın bir şekilde kendisinin ilerlemesini engellemesinden kurtulmak istiyorsa yapması gereken tek bir şey vardır, Türkiye ' deki bu hükümet sisteminin değişmesidir. Bu ne yasamanın ne de yargının değişmesi anlamına gelir. Tam tersi yürütmenin daha etkin, daha rasyonel, daha güçlü, daha rahat ve halka daha çok hesap verebilir hale gelmesinin adıdır başkanlık sistemi.” 

“MUHALEFET BOŞ İŞLERLE UĞRAŞIYOR” 

Muhalefetin boş işlerle uğraştığını söyleyen Soylu, “Türkiye Cumhuriyet ' ini şaha kaldıran, TC ismini şaha kaldıran son 10 yılda iktidardır. Onun pasaportunu yurt dışında, her gümrük istasyonunda itibarlı hale getiren AK Parti iktidarıdır. Bu konuda ben muhalefete kızmıyorum. Allah bazılarını boş işle meşgul eder, bazılarını da çalışmakla meşgul eder. Sabahtan akşama kadar boş işlerle meşgul olan insanların kafası muhakkak ki başka işlere çalışmaz. Kim bu ülkeyi bir kat daha fazla seviyorsa biz ona saygı duyarız. Ama her kim varsa biz ondan daha fazla bu ülkeyi sevmeye talibiz” diye konuştu.İha

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2013, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153