banner171

Soylu:Yerel seçimler Güçlü bir Türkiye oluşturacak.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, yerel seçimlerin, Türkiye’nin 2. sıçramasının en önemli anahtarı olacağını belirterek, “Bu anahtar elinizdedir ve bu anahtarı bu memleketin gücünü eksiltmeye çalışanlara ne olursunuz teslim etmeyin” dedi. Soylu, Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi’nde AK Parti İlçe Başkanlığı’nca düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

Soylu:Yerel seçimler Güçlü bir Türkiye oluşturacak.
 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, yerel seçimlerin, Türkiye’nin 2. sıçramasının en önemli anahtarı olacağını belirterek, “Bu anahtar elinizdedir ve bu anahtarı bu memleketin gücünü eksiltmeye çalışanlara ne olursunuz teslim etmeyin” dedi.

Soylu, Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi’nde AK Parti İlçe Başkanlığı’nca düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

Burada partililere seslenen Soylu, herkesin Kurban Bayramı’nı kutlayarak, nice Bayramlara ağız tadıyla kavuşmayı temenni ettiğini söyledi. Bayramlarda yüzlerce yıllık geleneğin yaşatıldığını ifade eden Soylu, mübarek Kurban Bayramı’nı yaşamanın sevincini yaşadıklarını dile getirdi. 

Ramazan Bayramı’nın birinci günü Suriyelilerin kaldığı Osmaniye’nin Cevdetiye beldesindeki çadır kentte bayramlaşma programına katıldığını hatırlatan Soylu, Türkiye’nin yıllarca beraber yaşadığı ülkelerinden kaçan bu insanlara sırtını dönmediğini anlattı.

“Paketle bu milletin muhabbeti zenginleştirildi”

Demokratikleşme paketiyle ülkede önemli birçok adımlar atıldığına değinen Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

“Demokratikleşme paketiyle bu milletin muhabbeti zenginleştirildi. Bir adım daha attı. Bunu sağlarken de toplumun her kesimine, 76 milyona, ‘Evet biz bu milletin iktidarıyız’ diyebilecek, bir anlayışı ortaya koydu. Dün ihtilaflar üzerinden bu ülkeyi yönetmeye çalışanlara, belki de en güzel cevap, ‘Hayır, biz ihtilaflar üzerinden bu ülkeyi yönetmek değil, biz ittifak, kardeşlik, birlik, beraberlik üzerinden bu ülkeyi yönetmeye talibiz’ sözü oldu. Hepimiz bunun devam etmesini istiyoruz. Çünkü çözüm sürecini biliyoruz. Bu ülkede aylardan beri annelerimiz artık ağlamıyor. Bu ülkede aylardan beri nişanlılar ellerini böğrüne koyup, ‘Nişanlım askerde şehit oldu’ diye, bir şekilde orada ağıtlar yakmıyor. Evlatlar yetim ve çaresiz kalmıyor.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, ülkedeki barış ortamından birilerinin rahatsız olduğuna da dikkati çekerek, “Onlar insanlarımız birbirine düşsün istiyorlar. Onlar bir şekilde bu ülkede ‘huzur ve sükun, kardeşlik olmasın’ diye büyük bir çabanın içerisindeler. Onları da bu gafletin içinden çekip çıkarmak için, bu bayram hürmetine, onlara dua etmeliyiz. Siyaset yapıyoruz. Türkiye’yi düzeltecek en önemli unsur da siyaset kurumu ve anlayışıdır. Onun için burayı kuvvetlendirmek lazım” diye konuştu.

Yerel seçimler

Hükümetin çözüm süreci, demokratikleşme paketinin yanı sıra 3. Köprü, Marmaray, hızlı tren gibi birçok hizmeti milletle kucaklaştıran bir anlayışa sahip olduğunu vurgulayan Soylu, vatandaşların bunları bildiğini ve önümüzde de çok önemli bir seçim süreci olduğunu ifade etti.

Soylu, hükümetin Türkiye’yi 11 yıldır hak ettiği sıçramayı yaşattığına işaret ederek, şöyle konuştu: 

“Önümüzde iki seçim var. Önümüzdeki yerel seçimler, Türkiye, bugün sıkıntısı olan Mısır, yarın kendisine her türlü çorap örülmeye çalışılan Balkanlar, Saraybosna ve Avrupa’nın her tarafında İslamafobiyle karşı karşıya kalan bütün kardeşlerimiz için de önemlidir. Yerel seçimlere doğru gidiyoruz. Yerel seçimler, Türkiye’nin 2. sıçramasının  en önemli anahtarı olacaktır. Yerel seçimler, Türkiye’nin yükselmesinin ve demokrasinin daha iyi noktaya gelebilmesinin de en önemli adımlarından bir tanesidir. Yerel seçimler, 76 milyon insanın, hangi düşüncede, inançta, felsefe ve siyasi alt yapıda olursa olsun, herkesin rahat bir şekilde yaşayabileceğinin de en önemli anahtarı olacaktır. Aynı zamanda bu seçimler güçlü bir Türkiye oluşturacaktır. Bu anahtar elinizdedir ve bu anahtarı bu memleketin gücünü eksiltmeye çalışanlara ne olursunuz teslim etmeyin.”

Konuşmaların ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile bazı AK Parti milletvekilleri partililerle bayramlaştı.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2013, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153