banner171

Soylu: Çözüm süreci kardeşlik senedimizdir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Çözüm süreci bize sadece 780 bin kilometrekare içerisinde lazım değil. Etrafımızdaki ülkelerde de lazım. O yüzden bilinmesini isterim ki, çözüm süreci bu ülkenin kardeşlik senedidir. Çok nettir. Bu senedin altında 76 milyonun imzası vardır" dedi.

Soylu: Çözüm süreci kardeşlik senedimizdir
 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Çözüm süreci bize sadece 780 bin kilometrekare içerisinde lazım değil. Etrafımızdaki ülkelerde de lazım. O yüzden bilinmesini isterim ki, çözüm süreci bu ülkenin kardeşlik senedidir. Çok nettir. Bu senedin altında 76 milyonun imzası vardır" dedi.
 
Soylu, partisinin Çanakkale İl Başkanlığı tarafından Prof. Dr. Türkan Saylan Belediye Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, Türkiye'de 11 yıldır istikrarlı bir hükümet, istikrarlı bir ekonomi, istikrarlı bir yönetim anlayışı bulunduğunu söyledi.
 
Güçlü bir Türkiye oluşturmak için herkesin büyük bir gayreti ortaya koymak zorunda olduğunu ifade eden Soylu, "Sizler bunu gerçekleştirdiniz 11 yıldır. Yılmadınız, mücadele ettiniz, gayret gösterdiniz ve Türkiye'nin istikrarından taviz vermemesini, bu milletin en temel şifresi olan huzur ve istikrarı, bu milletin en önemli hasreti olarak onunla kucaklaştırmaya ve onunla buluşturmaya çalıştınız. Şunu çok açık söyleyeyim, hala durmuyorsunuz. Hala bu büyük mücadeleyi devam ettiriyorsunuz" diye konuştu.
 
- Demokratikleşme Paketi
 
En son açıklanan demokratikleşme paketiyle, millet ve devlet muhabbetinin hamurunun yoğurulduğunu vurgulayan Soylu, şöyle devam etti: 
 
"Nusret Mayın Gemisi, ülkenin bizim tarihimizin en önemli kuvvetlerinden, kudret timsallerinden ve bizi uyaran unsurlarından bir tanesidir. O, nasıl o mayınları temizlemişse bu milletin birliğinin, beraberliğinin ve kardeşliğinin arasına sokulan bütün nifak mayınlarını Allah'a şükürler olsun ki AK Parti, 11 yıllık iktidarı süresince temizlemiştir, temizlemeye devam edecektir. Demokratikleşme paketini ne olursunuz böyle anlayın. Bu milletin siyasetiyle milletini bir araya getirmek olarak anlayın. Sizler, bu milletin itilafları ve ayrılıkları üzerinden yıllarca bu milleti idare etmeye çalışanlara karşı 'hayır buna artık müsade etmeyeceğiz', 'bu Türkiye, eski bildiğiniz Türkiye değildir' diyerek, bu milletimizi bir araya getirebilmek için, ve bu milletimize yıllardır açılan bir parantezi birlik ve beraberlik şiarı üzerinden kapatabilmek için elimizden gelen herşeyi yapabilmek için uğraşan bir anlayışı sergiliyorsunuz. Demokratikleşme paketi içinde daraltılmış bölge var, dar bölge var. Yani millet ve milletvekili anlayışının daha fazla birbirinin içerisine geçildiği, siyasetin tam anlamıyla millete havale edildiği anlayışın ta kendisi var. Türkiye, 11 yıldır istikrarlı bir iktidarla mücadele ediyor. İstikrarlı bir anlayışla 3 bin 500 dolarlık kişi başı gelir seviyesi, 10 bin 500 dolarlık seviyeye geliyor." . 
 
"Çözüm süreci bize sadece 780 bin kilometrekare içerisinde lazım değil. Etrafımızdaki ülkelerde de lazım" diyen Soylu, şunları kaydetti: 
 
"O yüzden bilinmesini isterim ki, çözüm süreci bu ülkenin kardeşlik senedidir. Çok nettir. Bu senedin altında 76 milyonun imzası vardır. Biz bundan caymayacağız. Çünkü bundan cayıldığı gün biliniz ki, Türkiye'nin içerisine nifak sokmaya çalışanlar başarılı olmuş olacaklardır. Bundan cayıldığı ve geri adım atıldığı gün yine endişelerle beraber yarınlara bakacağımız günler oluşacaktır. Onun için  bizim daha fazla üretmeye, daha fazla zenginleşmeye, 81 vilayetteki üniversitelerimizden yarınlara pırıl pırıl gençlerimizle aydınlık ve güzel Türkiye'yi kucaklayacağımız günlere ihtiyacımız var. Bunu hep birlikte sağlayacağız ve bunu hep birlikte gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı. 
 
- Seçim sistemi
 
Türkiye'de çatışma siyasetinden çok uzlaşma siyasetinin gerekli olduğuna dikkati çeken Soylu,  şöyle konuştu: 
 
"AK Parti, yıllardan beri bir taraftan hizmet siyasetini, bir taraftan da uzlaşma siyasetini, bu milletle bu ülke ile bir araya getirmekten çok mutlu olduğunu eserleri ile çok rahat görülebilen bir siyasi partinin adıdır ve bunu önümüzdeki günlerde de hep beraber devam ettireceğiz. Ama bir şey daha var. Bir taraftan seçim sistemi değişecek inşallah. Ama diğer taraftan da her zaman bu kadar istikrarlı bir iktidar yakalayamayabilir Türkiye. 10 yıl 20 yıl bekleyebilir belki... Ama ondan sonra geçmiş dönemlerde olduğu gibi Türkiye koalisyonlarla karşı karşıya kalabilir. Buradan net söylüyorum. Türkiye bu gücü yakaladıktan sonra, Türkiye su siyasal kuvveti ve kudreti yakaladıktan sonra, bir taraftan seçim sistemini ama diğer taraftan da hükümet sistemini değiştirmelidir." 
 
Türkiye'nin önünde bir fırsat olduğunu, bu fırsatında hükümet sisteminin değişmesiyle başkanlık sistemi olduğunu anlatan Soylu, "Türkiye'ye ancak başkanlık sistemi gelirse bunu net ve açık bir şekilde söylüyorum, Türkiye'nin istikrarı hiçbir zaman bozulmaz. Türkiye'nin istikrarı hiçbir zaman geri düşmez" dedi.
 
Bayramlaşmaya, AK Parti Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir ile İl Başkanı Muzaffer Kutlu, Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü, gençlik ve kadın kolları üyeleri ile partililer katıldı.



Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2013, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153