banner171

Başbakan Karşıladı..

Günlerdir süren görüşmelerin ardından Suriyeli muhalifler, ellerindeki Lübnanlı 9 Şii’yi, Esed’in tutukladığı çoğu kadın 200 kişiye karşılık serbest bırakmayı kabul etti. İlk olarak önceki gece de 9 Lübnanlı takas karşılığı bırakıldı. Yoğun takas trafiği dün akşam saatlerinde noktalandı.

Başbakan Karşıladı..
 Günlerdir süren görüşmelerin ardından Suriyeli muhalifler, ellerindeki Lübnanlı 9 Şii’yi, Esed’in tutukladığı çoğu kadın 200 kişiye karşılık serbest bırakmayı kabul etti. İlk olarak önceki gece de 9 Lübnanlı takas karşılığı bırakıldı. Yoğun takas trafiği dün akşam saatlerinde noktalandı.

Lübnanlı 9 kişiye karşı kaçırılan Türk pilotlar Murat Akpınar ile yardımcısı Murat Ağca da önce Lübnan emniyet birimlerine teslim edildi. Daha sonra Türkiye’ye ulaştırılmak üzere havalimanına götürüldü. Katar Hava Yolları pilotların getirilmesi için bir uçağını tahsis etti. Türkiye’nin Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldızın da Beyrut Refik Hariri Havalimanı’na giderek pilotlarımızı teslim aldı.

Sakallı olan pilot Murat Ağca’nın havaalanında tıraş olduğu dikkat çekti. Lübnanlılar’ı taşıyan uçak Türkiye’den, pilotlarımızı taşıyan uçak da Beyrut’tan aynı anda havalandı. Akpınar ile yardımcısı Ağca’yı taşıyan uçağın Beyrut’tan havalandığını Dışişleri Bakanı Davutoğlu twitter üzerinden duyururken çaba gösteren herkese teşekkür etti.

AİLELER İSTANBUL’A GELDİ

Haberi alınca pilotların aileleri İstanbul’a geldi. İzmir’den gelen Murat Akpınar’ın annesi Suzan Akpınar, “Her şey için çok şükür Allah’ıma. Çok sabrettik, en sonunda oğluma kavuşacağım. Çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

‘Operasyon olsaydı 100 kişi ölürdü’

Lübnan’da kaçırılan pilotlardan Murat Akpınar Türkiye’de yaptığı ilk açıklamada esaret günlerini anlattı. Akpınar şunları söyledi: “Herkes bizi dağlarda ararken havaalanının yanında kaldık. Bizim oradan kaçmamızın imkansız olduğunu gördük. Başımıza silah dayalı vaziyette 7 kez yer değiştirdik. Hayatımızı çok zorlaştıracaktık. Sağ kalmamıza imkan yoktu. Sağ kalmamızın yolu onlarla iyi geçinmekti. İlk bir ay çok zor geçti. Hiç bir kötü muamele görmedik.

Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızın ailemiz ile birarada olması bize dayanma gücü verdi. Onların hayallerinde iki pilot var, bir tanesi çocuğunun adının Murat koyacak. Biz onlara çok şey ifade ettik. Bize kötü muamele yapılmadı. Devletimizin bizi orada bırakmayacaklarına inanıyordum. Allah herkesten razı olsun. Önce Sayın Başbakanımız bu saate kadar bizi beklemiş. Olayın başından beri takipte olduklarını söyledi. Ayrıntılı görüşmeyi daha sonra yapacağız”

KRİZ YERİNE DİPLOMASİ...

Pilot Akpınar “Kurtarılmamız için operasyon düzenlenseydi 100’lerce kişi ölürdü ve biz burada olmazdık. Bu krizi operasyon yerine diplomasi ile çözen devletimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

200 kadın Türkiye ’de

Muhaliflerin takas şartı olan Esed’in elindeki 200 tutuklu kadının da eşzamanlı olarak kalkan uçakla Türkiye’ye gönderildiği iddia edildi. Ancak Dışişleri yetkilileri bu iddiayı doğrulamadı.

BUGÜN GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2013, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153