banner171

121 ülkeye FETÖ mektubu

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 121 ülkeyle ABD'nin tüm eyaletleri ve bölge savcılıklarına mektup gönderdi.

121 ülkeye FETÖ mektubu
 Akarca, üç sayfalık mektubunda, 'FETÖ'nün 'silahlı bir terör örgütü' olarak kabul edilmesinin yaşamsal zorunluluk olduğunu' belirtti. Mektupta darbeciler, 'TSK mensubu 'asker elbiseli/üniformalı teröristler' ifadeleriyle tanımlandı.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 121 ülkenin başsavcısı ile Gülen'in iadesinin istendiği ülke olan ABD'deki eyalet ve bölge başsavcılarına, 3 sayfalık bir mektup gönderdi.

Mektupta “Gülen cemaatinin 'silahlı bir terör örgütü' olarak kabul edilmesi yaşamsal bir zorunluluktur' ifadelerine yer verdiği ortaya çıktı.

Milliyet'te yer alan habere göre; darbe girişimini, “TSK mensubu 'asker elbiseli/üniformalı teröristler' tarafından gerçekleştirilen bir terör eylemi' olarak tanımlayan Akarca, “Değerli muhataplarımızın bizlerin demokrasi, temel insan hakları ve hukukun üstünlüğünü egemen kılma amacıyla başlattığımız bu haklı mücadelemize ve bu kapsamdaki yardım taleplerimize kayıtsız kalmayacakları ümidiyle göstereceğiniz destekler için şimdiden teşekkürlerimi bildiririm' ifadelerini kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2016, 13:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153