banner171

18 IŞİD militanı böyle öldürüldü

Türk askerinin, Musullu Sünni güçler ile peşmergeye eğitim verdiği Başika Kampı’na saldıran IŞİD’den 18 terörist öldürüldü.

18 IŞİD militanı böyle öldürüldü
 Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, IŞİD önceki akşam saat 20.30 sıralarında Başika Kampı’na değişik tip roketatar ve hafif silahlarla saldırıya geçerek sızmaya çalıştı. Kampta eğitmen olarak bulunan Özel Kuvvetler (Bordo Bereli) ile kampın güvenliği için gönderilmiş Siirt 3. Komando Tugayı’ndan (Mavi Bereli) askerler hemen karşı taarruza geçti.

GECE GÖRÜŞÜYLE TESPİT
Türk askeri de IŞİD militanlarına hafif silahlarla karşı koydu. Kampın hemen yanından kaçmaya çalışan IŞİD militanlarına karşı M60 tankları ve havan topları da kullanıldı. Tankların termal gece görüş ekipmanları kampın etrafındaki IŞİD militanlarının tespit edilip etkisiz hale getirilmesinde önemli rol oynadı. Saat 23.00’e kadar süren çatışma sonunda IŞİD, kampın çevresinden geri çekilmek zorunda kaldı. Çatışma bittikten sonra kamp civarında yapılan keşif sonucu 18 IŞİD’li teröristin öldüğü anlaşıldı.
KRİZE NEDEN OLMUŞTU
Türkiye’nin ilk olarak geçen yıl 4 Aralık’ta kampın güvenliği için takviye olarak çok sayıda asker ve tank sevkıyatı yapması, Ankara ile Bağdat arasındaki ilişkileri germişti. Bağdat yönetimi Türkiye’yi BM Güvenlik Konseyi’ne şikâyet etmişti. Irak’ın yakın ilişki içinde olduğu İran ve Rusya’nın yanı sıra ABD de Irak yönetimine destek vermişti. Kriz için ABD Başkanı Barack Obama, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı, 23 Ocak’ta Türkiye’ye gelmesi beklenen Başkan Yardımcısı Joe Biden ise Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu aramıştı.

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2016, 13:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153