banner171

AK Parti - CHP koalisyonu için uçuk iddialar

AK Parti - CHP koalisyonu bir mühendislik projesi iddiası var. Peki öyle mi? İktidara yakın kalemlerden Akif Beki diyor ki 'Öyleyse bile ellerine sağlık'.

AK Parti - CHP koalisyonu için uçuk iddialar
 ANKARA'da koalisyon arayışlarında rüzgar AK Parti - CHP koalisyonuna dönünce hükümete yakın bazı kalemlerde dahil olmak üzere 'bu bir mühendislik projesi' iddiaları ortaya atılmaya başlandı. İlginç olan aynı tezi Sözcü yazarlarının da işliyor olması. 
İddiaları da bu projenin TÜSİAD, Doğan Grubu, faiz lobisi, İsrail lobisi ve üst akıl biraraya gelip hep birlikte oluşturmuşlar. 

Peki öyle mi?
AK Parti - CHP koalisyonu mühendislik projesi iddiasına cevap hükümete yakınlığı ile bilinen isimden, Akif Beki 'den geldi.

ÇOK İYİ PROJE YAPANIN ELİNE SAĞLIK
Akif Beki "Aşırı siyasi yükleme nedeniyle, bu akıl terazisinin bu sıkleti çekmemesinden peyda olmuş bir defolu ürünle karşı karşıyayız" dedikten sonra şunları yazdı;

"Seçim sonuçlarını dikkate aldığımızda, AK+CHP hükümeti bir projeyse bile çok iyi bir projedir, çok doğru bir projedir, mevcut şartlarda ilaç gibi süper faydalı bir projedir. Tüm projecilerini tek tek kutlarım, ellerine sağlık.

MİLLET YAPTI BU PROJEYİ
Çünkü bir kere milletin bir numaralı projesidir. Oy dağılımı itibariyle milletin ikinci en iyi projesi de bir AK-MHP hükümetidir. Bir siyaset mühendisliği işi olduğundan mı kuşkulanıyorsunuz? Mühendislik hesaplarını bizzat milli irade yaptı. Öyleyse bile, doğal bir siyaset mühendisliği harikası bu. Sandıkta böyle şekillendi iktidar seçenekleri. Halk, sırayla hangi koalisyon seçeneklerinin denenmesini istediğini gösterdi.

BAŞKA NE OLACAKTI Kİ...
AK Parti birinci, CHP ikinci gelmiş. Bu tabloda bir AK-CHP koalisyonunu savunmaktan daha doğal ne olabilir? Asıl siyaset mühendisliği, AK Parti'siz seçeneklerden başlayarak yapay bir iktidar oluşumunu zorlamaktır. Projeciliğin hası odur, vesayetçiliğin ta kendisi, dik âlâsıdır. İktidarı sandıktan bile korumaya çalışan türedi bekçilik bilincinin de, halka rağmen 'demokratik siyaset' muhafızlığına soyunan defolu şuurun da ondan aşağı kalır bir yanı yoktur. Anti-vesayetçiliğin vesayetçilikle buluştuğu Cebelivesayet boğazına hoş geldiniz.

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2015, 16:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153