banner171

AK Parti'den taşeron işçilere müjde

AK Parti'den taşeron işçilere müjde

AK Parti'den taşeron işçilere müjde
 AK Parti'nin 1 Kasım vaatlerini açıklayan Davutoğlu çalışma hayatıyla ilgili birbirinden önemli müjdeler verdi. Özellikle "Kamunun ihtiyaç duyduğu işlerde çalışan taşeronları kamuda istihdam edeceğiz." sözleri büyük ilgiyle karşılandı.
Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, seçim vaatlerini açıkladı. Birçok alanda vatandaşların sıkıntılarını gözeterek oluşturulan vaatlerde ekonomik ve çalışma hayatıyla ilgili vaatler büyük ilgi topladı.

Başbakan Davutoğlu asgari ücretin Bin 300 TL olacağını belirtirken "Taşeronluk çerçevesinde kamunun ihtiyaç duyduğu işlerde çalışan taşeronları kamuda istihdam edeceğiz." müjdesini verdi.

İşte diğer vaatler;

ASGARİ ÜCRET 1300 TL OLACAK
Asgari ücret 1300 TL olacak. Yapılan işin tehlikesine göre asgari ücrette farklılaşmaya gidilecek.

EMEKLİLER
Bütün emeklilerimizi kuşatacak şekilde yılda bin 200 lira ek zam yapıyoruz. 7 Haziran öncesinde verdiğimiz söz, gelir adaletini sağlayacak şekilde emeklilerimizin alt gelir tabakasının seviyesini yükseltmişti. Yani bin liraya kadar olan emeklilerimize 100'er lira, bin 100 liraya kadar olanları bin 100'e tamamlamıştık, bir gelir düzeltmesi yapmıştık. Şimdi bütün emeklilerimize, hepsine ayda 100, yılda bin 200 lira. Yani takribi durumuna göre bir veya bir buçuk maaş ölçeğinde yeni zam yapıyoruz. Emeklilerimize hayırlı bereketli olsun.

Ayrıca TOKİ eliyle emeklilerimizi aylık 250 TL taksitle konut sahibi yapacağız.

İŞ KURANA KARŞILIKSIZ 50 BİN TL VERİLECEK
Gençlerimiz için atacağımız adımları birer birer sizlerle paylaşıyorum.

Bir, seçilme yaşını inşallah 18'e indireceğiz. Seçme yaşını biz 18'e indirmiştik, seçilme yaşını da 18'e indiriyoruz. 21 yaşında bir çağı kapatıp bir çağı açan bir Sultan'ın nesilleri olarak 18 yaşındaki gençlerimizin dahi ülke yönetiminde etkin bir sorumluluk alabilecek altyapıya sahip olduklarına inanıyoruz.

İki, gençlerimize sınırsız, ücretsiz internete erişme imkanı getiriyoruz, nerede olurlarsa olsunlar.

Yine iş kurma anlamında sorular gelmişti. Kendi işini kurmak isteyen gençlerimize proje karşılığı 50 bin liraya kadar karşılıksız nakdi destek vereceğiz.

Yeni iş kuran gençlerimize üç yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti sağlayacağız.

İlk kez iş bulan her gencimizin maaşının bir yıl boyunca devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız.

Gençlerde çeyiz hesabı uygulaması başlatacağız.

"EV ALMAK İÇİN HESAP AÇAN HER VATANDAŞA YÜZDE 15 KATKI"
Sosyal yardım ve sosyal hizmete ihtiyaç duyan dezavantajlı tüm vatandaşlarımıza ulaşacağız, koğuş sisteminden ev ortamına geçeceğiz. Ev almak için hesap açan her vatandaşımıza devlet yüzde 15 katkı sağlayacak.

Bütün annelerimize doğum hediyesi vereceğiz, şu ana kadar 265 bin anneye bu ödemeyi yaptık.

Kadınların siyasetten bürokrasiye kadar karar alma mekanizmalarına etkin katılımlarını sağlayacak her türlü tedbiri alacağız.

Anneler ilk çocukta 2, ikincide 4, üçüncüde 6 ay yarı zamanlı çalışacak ama tam ücret alacak.

ESNAFA DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ
Önümüzdeki dönemde esnafımıza düşük faizli kredi uygulamamıza devam edeceğiz. Ayrıca 30 bin Türk lirasına kadar faizsiz kredi desteği vereceğiz.

POLİSLERE MÜJDE
Polislerimizin 2.200 olan ek göstergelerini 3000'e çıkaracağız

KOBİ'LERE MÜJDE
KOBİ'lerin finansmana erişimini artırmak amacıyla taşınırların teminat olarak kullanılmasının önündeki engelleri tümüyle kaldıracağız.

Emek yoğun sektörlerde yatırımcıların talebi halinde, çok önemli, sembolik bir kira bedeliyle anahtar teslimi karşılıksız fabrika yapacağız. 51 ilimizde uygulanmakta olan yüzde 6 oranındaki işveren sigorta primi indiriminde esas alınan 10 işçi çalıştırma zorunluluğunu da kaldırıyoruz. Bu imkandan 251 bin küçük işletmenin yararlanmasını sağlayacağız.
ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Yemde ve gübrede KDV'yi kaldırıyoruz. Genç çiftçilerimize proje karşılığı 30 bin lira karşılıksız destek vereceğiz.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2015, 16:45
YORUM EKLE
YORUMLAR
misafir
misafir - 9 yıl Önce

bakın kemile aynen şu kamuda istihdam edeceğiz, bu ne demek ? neden kamuda çalışan taşeroları kadroya alacağız demiyoruz da lafı değiştiriyoruz ben 9 yıldan beridir kamuda taşeron olarak çalışıyorum zaten istihdam sağlanıyor ama taşeron seçim öncesi gönül alıcağınıza gene kendinize küstürüyorsunuz tüm taşeronları...

SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153