banner171

Ankara'daki Soma yürüyüşüne polis müdahalesi

Soma'daki maden ocağı faciasının ardından birçok yerde protestolar başladı. ODTÜ'de Soma'daki ölümleri protesto etmek için Enerji Bakanlığı'na yürümek isteyen öğrencilere polis müdahale etti.

Ankara'daki Soma yürüyüşüne polis müdahalesi
 ODTÜ A1 kapısında toplanan yaklaşık bin öğrenci Soma'daki maden kazası nedeniyle Enerji Bakanlığına yürümek istedi. Polis yerleşkenin girişinde barikat kurarak, TOMA'larla öğrencilerin yürüyüşüne izin vermedi.

POLİSE MOLOTOF KOKTEYLİ ATILDI

Öğrenciler yürümekte ısrar edince polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Öğrenciler de sapanlarla taş, molotof kokteyli ve havai fişek atarak polise karşılık verdi. Göstericiler tarafından atılan bir molotof polislerin ortasına düştü. Polisler yanma tehlikesi geçirirken bir polis de hafif yaralandı.

POLİSTEN ŞAŞIRTAN ANONS

Polis otosunda yapılan anons dikkat çekti. Polis "Milli yas günü ilan edilen bir günde yaptıklarınızla gurur duyun ODTÜ'lüler" anonsunu yaptı.ensonhaber


Soma Holding'in Levent ofisinde protesto

Maden ocağının sahibi Soma Holding'in Levent ofisi önünde TOMA ve polis eşliğinde protesto gerçekleştirildi. Polis TOMA ve bariyerlerle sokağı kapattı, eylemciler sokağın girişine "Plazalarınız kimlerin üzerinden yükseliyor" yazdı.

Soma’da şimdilik açıklanan rakamlara göre 205 işçinin öldüğü madeni işleten Soma Holding, Levent’teki ofisinin önünde protesto edildi. Plaza Eylem Platformu’nun çağrısı üzerine 12:30’da Levent Lale Sokak’ta buluşan yaklaşık 300 kişilik kalabalık, “Katil devlet hesap verecek” sloganları atarak faciayı protesto etti. Polis sokağın iki girişini de bariyerlerle kapattı, sokakta eylem boyunca bir de TOMA bekledi. Eylemciler sokağın girişine "Plazalarınız kimlerin üzerinden yükseliyor" yazdı. Holding binasının boş olduğu dikkat çekti.

Taksim Meydanı'nda Soma eylemi

Taksim Meydanı'na gelen yaklaşık 30 kişilik grup, Soma'daki maden faciasıyla ilgili protesto gösterisi düzenledi. AKM'ye yüzlerini dönerek bir süre sessiz şekilde bekleyen eylemciler daha sonra yavaş yavaş yere düştüler. Grup bir süre yerde hareketsiz yattı. Eylemciler açıklama yapmadan meydandan uzaklaştı. Aynı eylem İstanbul metrosunda da yolcuların şaşkın bakışları arasında gerçekleştirildi. Yolcular teker teker zemine uzandı. Metroda gerçekleştirilen protestonun fotoğrafları eylemciler tarafından sosyal paylaşım sitelerinde yayınlandı.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2014, 16:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153