banner171

Atatürk için okuttulan mevlitte ilginç görüntü

CHP İstanbul Fatih İlçe Örgütü, Eminönü'nde Yeni Camii ve Fatih Camii'nde Atatürk için mevlit okuttu. Mevlitte ilginç görüntüler yaşandı.

Atatürk için okuttulan mevlitte ilginç görüntü
 Programa, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP İstanbul milletvekilleri İhsan Özkes, Faik Tunay ile CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı katıldı.

GELENLERE GÜL SUYU VE ŞEKER
Programın sonunda katılımcılara gül suyu ve mevlit şekeri ikram edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 76. yıldönümü nedeniyle öğle namazından sonra Eminönü Yeni Camii’nde Mevlid-i Şerif programı gerçekleştirildi.
'ATATÜRK DE MEVLİT OKUTTU'
İhsan Özkes, yaptığı açıklamada, Atatürk'ün her 18 Mart'ta Çanakkale şehitleri için mevlit okuttuğunu ve dünyada ilk kez naklen mevlit yayını yaptırdığını dile getirdi.

"ÖNCE ALLAH'A SONRA ATATÜRK'E BORÇLUYUZ"
Atatürk'ün ölüm yıl dönümünde mevlit okutarak ruhunu şad etmek istediklerini belirten Özkes, şöyle konuştu:
"Bugün, dünyada çok İslam ülkesi var. İslam ülkelerinden sadece Türkiye'nin Atatürk'ü var. Atatürk'ü olmayan İslam dünyasının hali perişan. Onun için her şeye rağmen bugün rahat nefes alabiliyorsak, bugün özgürlüğün, demokrasinin, bir nebze de olsa huzurunu ve güvenini yaşıyorsak bunu önce Allah'a, sonra Atatürk'e borçluyuz.

CAMİLERDE ATATÜRK ANILMIYOR
Bugün camilerimizde beş vakit ezan okunabiliyorsa, ibadetlerimizi rahat ve huzur içinde yapabiliyorsak yine bunu önce Allah'a, sonra da ulu önder Atatürk'e borçluyuz. Son yıllarda 10 Kasım'larda, 29 Ekim'lerde, 18 Mart'larda maalesef camilerde Atatürk anılmaz oldu. Biz, bugün Atatürk'e mevlit okutarak camilerimizde de Atatürk'ün anılmış olmasını sağlamış olduk."
Kaynak : AJANSLAR

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2014, 17:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153