banner171

Başbakan Erdoğan İnönü için devrede!

G.Saray'ın stadı TT Arena için birçok prosedürü halleden Erdoğan, Beşiktaş için de devreye girdi

Başbakan Erdoğan İnönü için devrede!

G.Saray'ın stadı TT Arena için birçok prosedürü halleden Erdoğan, Beşiktaş için de devreye girdi

Recep Tayyip Erdoğan, Euro 2020'nin ülkemizde düzenlenmesi için Süper Lig takımlarının hepsine stat yapma kararı aldı Başbakan , bu karar çerçevesinde Anıtlar Kurulu'na takılan 42 bin kişilik yeni Fİ-Yapı Stadı için Kültür Bakanlığı ile Beşiktaş kulübü arasında köprü kuracakBeşiktaş'ta akıbeti belli olmayan Fİ-Yapı İnönü Stadı'nın yenilenme projesine :Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan destek geldi. İstanbul 3 No'lu Kültür ve Tabiatı Koruma Kurulu'nda kabul edilen ancak Anıtlar Kurulu'nda detay çalışmaları yapılan stat projesi için Başbakan yeşil ışık yaktı. Konu, Başbakan'ın bir TV programına çıkması sırasında koyu bir Beşiktaşlı olan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından gündeme getirildi.

ARINÇ İLE 10 NUMARA SOHBET

Arınç'ın yanı sıra Beşiktaşlı eski '10 numara' Sergen Yalçın'ın da bulunduğu ortamda Arınç, İnönü Stadı projesiyle ilgili bilgi verdi. Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ın 'Bölgenin havasını bozar. Kendime 'Dolmabahçe'yi denize iten bakan' dedirtmem' sözü ile tehlikeye girdiği iddia edilen proje için ikili sohbet etti.

CAMİADA BAYRAM HAVASI

Programdan çıkıp sohbete katılan Başbakan Erdoğan ise konuya açıklık getirdi. Özellikle Euro 2020'nin alınması için tüm Süper Lig ve Bank Asya takımlarına stat yapılacağının altını çizen Erdoğan, İnönü'nün yenilenmesi için de yardımcı olacağını belirtti. Kültür Bakanlığı ile Beşiktaş arasındaki proje sorununun çözümü için Erdoğan'ın 'çözüm' sinyali vermesi ve orta yolu bulacak olması Siyah-Beyazlı camiada sevinç yarattı. Başbakan bilindiği gibi zora giren Aslantepe'nin yapımında da büyük katkı sağlamıştı. 50 milyon euro yıllık gelir beklenen stadın kapasitesi 42 bin kişiye çıkartılacak.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153