banner171

Başbakan Yıldırım: Merak etmeyin meydanlar ısınacak!

Başbakan Yıldırım: Merak etmeyin meydanlar ısınacak!

Başbakan Yıldırım: Merak etmeyin meydanlar ısınacak!
 Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti İl Başkanlığı Genişletilmiş Danışma Meclisi'nde gündeme dair son dakika açıklamalarda bulunuyor
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek İl Başkanlığı Genişletilmiş Danışma Meclisi'ne katılıyor.

Başbakan Binali Yıldırım, kürsüye çıktıktan sonra AK Partililerin yaptığı "Başkanlık istiyoruz" sloganları için, "Merak etmeyin meydanlar ısınacak" diye karşılık verdi.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Türkiye'de ister FETÖ'cü ister bölücü, bu milletin gücü sizin bu eylemleriniz yanında asla ve asla azalmayacak, artmaya devam edecek.

Dün millet olarak Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümünü coşkuyla, heyecanla kutladık. Bugün Cumhuriyetimizin gelecekte de istikbalimizin sembolü olarak bu gururu yaşatacağız. Bu emaneti canımız pahasına korumayı herbirimiz için şerefli bir görev sayıyoruz. İnşallah 2023'e geldiğimizde Cumhuriyet'in 100'üncü yılında, 100'üncü kuruluş yıldönümünü çok daha heyecanlı gerçekleştireceğiz. O günlerden bu günlere vatan şehitlerini rahmetle, minnetle arıyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları olmak üzere bütün gazilerimizi şükranla yad ediyorum.

Yenikapı'da muhteşem bir miting gerçekleştirdik. 5 milyon vatandaşımız Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde meydanı doldurdu. O gün o meydanda beden veya kalben bulunan vatandaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyoruz. O gün Yenikapı'da Türkiye'nin gücünü, milletin demokrasiden yana tavrını bütün dünyaya gösterdik. O gün beraberliğimizi hiçbir gücün bozamayacağını dosta düşmana ilan ettik. 27 gün süren demokrasi nöbetlerinde de milyonlarca vatandaşımız meydanları doldurdu. 81 ilimiz tek yürek oldu, tek vücut oldu. İstanbul demokrasiye, özgürlüklere ve büyük Türkiye hayaline sahip çıktığını gösterdi. Bu yiğit ve dik duruşundan dolayı bütün İstanbulluları, bütün vatandaşları tebrik ediyorum.

Türkiye'nin özeti İstanbul, 15 Temmuz'da kendine yakışanı yaptı, tıpkı 79 milyon vatan evladının yaptığı gibi. 7'den 70'e bütün İstanbullu 15 Temmuz gecesi devletini korumak ve cumhuriyeti yaşatmak için hainlere karşı dimdik durdu. 246 şehidimiz, 2 bin 194 gazimiz var. 15 Temmuz şehitlerimize ve bütün şehitlere bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum.

Bu millet şehitlerini asla unutmayacak, gazilerini asla unutmayacak. O gün bu milletin her bir ferdi birer kahramandı. Millet adına, devlet adına hepinize şükranlarımı sunuyorum. Sizler, başkomutanımız, Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanları doldurdunuz. Darbe kalkışmasının gerçekleştiği ilk yer olan Şehitler Köprüsü'nü de tuttunuz. 'Şehitler Köprüsü geçilmez' diyerek kurşunlara vücudunuzu siper ettiniz. Darbe gecesi olduğu gibi demokrasi nöbetlerinde de İstanbul'un her köşesinin nabzını tuttunuz. İstanbul'da 2 milyon 200 bini aşan üyemiz 27 gün boyunca çoluğuyla, çocuğuyla meydanlardaydık. Vatanına ihanet edenler değil, meydanlarda demokrasi nöbeti tutanlar kazandı. Milletin tanklarını sürenler değil, tankların üzerine çıkan kahramanlar kazandı. Aklını kiraya veren teröristler değil, herbiri birbirinden yiğit şehitler, gaziler kazandı.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2016, 21:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153