banner171

CHP'li Gürsel Tekin'i Yakacak KASET!

Yenimahalle'deki imar değişikliği için CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in aracılığıyla Ankara İl Başkanı Tarık Şengül'e gittiği iddia edilen işadamı A.B. kasete alınan görüşmede önemli itiraflarda bulundu.

CHP'li Gürsel Tekin'i Yakacak KASET!
Yenimahalle'deki imar değişikliği için CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in aracılığıyla Ankara İl Başkanı Tarık Şengül'e gittiği iddia edilen işadamı A.B. kasete alınan görüşmede önemli itiraflarda bulundu.

CHP Ankara İl Başkanı Tarık Şengül'ün istifası ile sonuçlanan Yenimahalle Belediyesi'ndeki 300 milyon dolarlık rant kavgasında her gün yeni bir bilgi ortaya çıkıyor.

Tarık Şengül, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin aracılığıyla kendisine gelen ve imar değişikliğinin mahkemeye verilmemesi için destek isteyen işadamı A.B. ile yaptığı görüşmeyi daha sonra zor durumda kalmamak için kayıt altına aldığına açıklamıştı.

İŞADAMI TEKİN'İ YAKTI

Görüşmede işadamı A.B.'nin Gürsel Tekin'i çok zor durumda bırakacak ifadeler kullandığı konuşuluyor. İddialara göre Tarık Şengül, işadamı A.B.'ye görüşme sırasında "Gürsel'i nereden tanıyorsun?" diye soruyor. A.B. ise Şengül'ü şok eden şu cevabı veriyor: "Biz Gürselle bu tür işler yaparız. İstanbul ve Ankara'da..."

PARA TEKLİF EDİYOR

Şimdiye kadar Gürsel Tekin ismini kullanmayan Şengül, işadamına aracılık eden parti yöneticisini, "CHP'de tenzili rütbe almış bir partili" olarak açıkladı.

Şehir Planlamacıları Odası eski başkanı olması nedeniyle Tarık Şengül'e gelen işadamı A.B. Çayyolu Alacatlı'daki Ema Havuzlu Konakları'nın yapılaşma yoğunluğunun artırılmasının iptali için mahkemeye gidilmesini önlemeye çalışıyor.

İşadamı, dava açılmaması karşılığında genel seçimler sırasında CHP İl Başkanlığı'nın ihtiyacı olan parayı verme taahhüdünde bulunuyor.

Rantın Yenimahalle ayağı Şenol Balaban

CHP'yi yukarıdan aşağıya sarsan ancak yine de hiçbir şey olmamış gibi davranılan imar rantı skandalında gizli kalan bir ayak daha ortaya çıktı.

Tarık Şengül'ün iddialarına cevap olacak bir basın toplantısı yapmak isteyen ancak CHP Genel Merkezi'nden gelen uyarıyla bundan vazeçen Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis Üyesi Şenol Balaban'ın 300 milyon dolarlık rantın belediye ayağını hallettiği iddia ediliyor.

Balaban, yaptıkları rant organizasyonunun Şengül tarafından fark edilmesi ve yazı ile uyarılması üzerine delegeleri organize ederek bir olağanüstü kongreyle Şengül'den kurtulmanın yolunu aradı.

Şenol Balaban, kongre delegelerine iş vaadi veya işten çıkarma tehdidi ile gerekli olan 396 imzaya yasal süresi içinde ulaştı. Fakat olağanüstü Ankara ve Yenimahalle kongrelerinin yapılması için imza toplayan grup amacına ulaşamadı. Çünkü kongreciler imzalarını genel merkeze teslim etmeden önce Şengül, istifa mekanizmasını harekete geçirmişti.

'SARAY YAVRUSU' OLACAKTI

EMA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yılmaz tarafından 2002 yılında temelleri atılan Ema Havuzlu Konakları 'devasa saray yavrusu' olarak tanıtılıyordu. Yılmaz, daha sonra üstlendiği projelerle baş edemeyince battı. Daha sonra iki firma daha siteyi bitirme girişiminde bulundu ama başarılı olamadılar. Projeyi son olarak işadamı A.B.'nin firması aldı. Yanına bir başka inşaat firması İCK'yı alan A.B. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden imar değişikliği yaptırarak saray yavruları yerine apartmanlar dikti. Böylece A.B. henüz inşaata başlamadan yaklaşık 300 milyon dolarlık bir ranta sahip oldu.

Kılıçdaroğlu iddialara sessiz

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Merkez'deki basın toplantısında Deniz Feneri ile ilgili soruşturmayı yürüten savcıların görevden alınmasını eleştirerek, "Dün Türkiye'de yargı bağımsızlığı, hukukun üstünlüğü, iktidar eliyle katledilmiştir, adalet katledilmiştir. Hani yargı bağımsızdı? Ben iddia ediyorum, bundan böyle hiçbir savcı Başbakan'a selam vermiş birine dava açamaz, hiçbir hakim ceza veremez" iddiasında bulundu. Kılıçdaroğlu'nun basın toplantısında Yenimahalle'deki yolsuzluğa ve buna bağlı olarak istifaya hiç değinmemesi ise dikkat çekti.

Konu ile ilgili soru sormak isteyen basın mensuplarına da fırsat tanımayan CHP lideri kağıttan okuduğu açıklamaların sonunda soru almadan salondan ayrıldı.

Aktifhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153