banner171

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yardımcı Doçentlik mekanizmasını birilerini oyalamak için yapmışlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, YÖK'ün İslam Dünyası Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'YÖK Başkanı'ndan ricam şu Yard. Doç.luk nedir. Bir insan doktorayı bitirmişse ona Doçentliğin yolunu açmak lazım. Ben araştırdığım yerde böyle bir mekanizma görmüyorum. Birileri birilerini oyalamak için yapmışlar. Bu gerçekten ilmiye sınıfına bir paravan bir engel oluşturuyor. Bunu aşmamız lazım ve aşacağımıza inanıyorum' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yardımcı Doçentlik mekanizmasını birilerini oyalamak için yapmışlar
 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;
 
Konferansımızın medeniyet coğrafyamızdaki yüksek öğretim sorunlarının tartışıldığı yeni işbirliğinin kapılarını aralayacağına inanıyorum. sayın YÖK Başkanı ve ekibine vermiş olduğu emeklerine ayrıca teşekkür ediyorum. Mensubu olmaktan iftihar ettiğimiz İslam medeniyetinin özü hepimizin de bildiği gibi kardeşliktir. Dayanışmadır. Bir duvarı konuşturan tuğlalar gibi birbiriyle kenetlenmektir. Bu açıdan yaklaştığımızda kültürel, siyasi, mezhebi, etnik farklılıklarımız handikapımız değil en büyük zenginliklerimiz, en önemli yanımızdır. Müslümanlar ancak kardeştir. Sınırlarımızın aramıza girmemize, bizi birbirimizden koparmasına asla izin veremeyiz. Son zamanlarda yaşanan hadiselerin aramıza yeni duvarlar, bariyerler ördüğü de bir gerçektir.
 
ALLAH NEYİ EMREDİYOR BİZE: SÜREKLİ MÜŞAVERE EDİNİZ
 
Niçin bu hallere düştük? Bunlar bizi yaralıyor. Biz bu hallere düşmeli miydik? Biz diyalog yoluyla herhangi bir sıkıntı olduğu zaman birbirimizle oturarak, konuşarak çözemez miyiz? Rabbimiz ne emrediyor, bütün işlerinizde müşavere ediniz. Bir sıkıntı mı var, açarız telefonu şurada bir konu oldu, neden, niçin, bu sıkıntının altında yatan mesele nedir deriz, çözüm yollarına gideriz. Yok çözüm yoluna değil de etrafımıza birilerini alarak herhangi bir kardeşimizi sıkıştırırsak bunlar bize yakışmaz. Bizim her zamankinden daha fazla dayanışmaya, kardeşliğe ihtiyacımız var.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2017, 23:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153