banner171

DAEŞ Dabık'ta taktik değiştirdi

Fırat kalkanı Operasyonunda direniş gösteremeyen DAEŞ’in kaybettiği köylere kamera kontrollü düzenekler koyarak terk ettiği ortaya çıktı.

DAEŞ Dabık'ta taktik değiştirdi
 Türk Silahlı Kuvvetleri’nin destek verdiği Özgür Suriye Ordusu’nun yaptığı Fırat Kalkanı Operasyonu ile Cerablus’tan Dabık’a kadar olan bölgede kontrolü kaybeden DAEŞ, bombalı araç ve canlı bomba gibi yöntemlerine bir yenisini daha ekledi. Elinde bulunan köylerden savaşmak yerine kaçmayı tercih eden DAEŞ militanları, çekildiği köylere ise mayın ya da el yapımı patlayıcılar tuzaklıyor. Kamera sistemi ile bölgeyi izleyen militanlar kaçarken, köyü kamera ile gözleyip, tuzakladıkları düzenekleri uzaktan patlatıyor. Güvenliği sağlamak için ÖSO birliklerinin binalara girdiği anlarda düzenekleri patlatan militanlar, canlı bombalar kadar etkili eylemler yapmış oluyor.
BİR TUZAKTA 5 ASKERİ KAYBETTİLER

ÖSO’ya bağlı Sultan Murat Tümeni Komutanı Fehim İsa’nın bu yöntemle ilk kez Kışev köyünde karşılaştığı öğrenilirken, bu köyde patlatılan mayında 5 askerin şehit oldu, 7 asker de yaralandı. DAEŞ’in son dönemde çok güç kaybetmesi nedeniyle bu yönteme başvurduğunu anlatan Fehim İsa, “DAEŞ direnişi, son dönemde çok güç kaybetti. Onun için mayınlama yönteminde kendilerine farklı yöntemler arıyorlar. Son zamanlarda gördüğümüz gibi, Kırşev köyünde mayınları kamera sistemine bağlamışlar. Kendileri köyü terk ettiğinden, bizi uzaktan izleyerek, imha kontrol yöntemiyle mayınları patlatıyorlar. Biz de içeride olduğumuz zaman mayınlar üzerimizde patlıyor. Kırşev köyüne saldırdığımızda bir yaralı vermezken, içeriye girdiğimizde kimse olmamasına rağmen 5 şehit, 7 yaralı verdik. Bu mayınlar ve mayınlara bağlı kamera sisteminden kaynaklanıyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2016, 14:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153