banner171

Dağlıca PKK'ya mezar oldu: 119 terörist öldürüldü

Güvenlik birimlerinden alınan bilgilere göre, çözüm süreci boyunca PKK, Hakkari Yüksekova bölgesinde yüksekliği 2500-3500 m. arasında değişen Buzul Dağı, İkiyaka Dağları ve Doski vadisi bölgesinde yerleşti. Yaklaşık iki senedir sürdürülen yoğun hazırlıkla, bölgede dağları jeneratör ve hiltilerle delerek Doçka uçaksavarlarını yerleştirdiler ve birçok bölgede sığınak ve mevziler yaptılar. PKK'nın amacı, bu bölgeyi kurtarılmış bölge yaparak, hâkimiyetini en azından bu bölgede ilan etmekti. Bölücü örgütün elebaşlarından Murat Karayılan 18 Ekim 2015 tarihinde yaptığı telsiz konuşmasında "Hakkâri/Yüksekova bölgesindeki çatışmaların sadece bölgeyi ilgilendirmediği ve Türkiye'nin tamamını ilgilendirdiği" şeklindeki ifadeleri, bölgenin örgüt için önemini gösteriyordu.

Dağlıca PKK'ya mezar oldu: 119 terörist öldürüldü
Güvenlik birimlerinden alınan bilgilere göre, çözüm süreci boyunca PKK, Hakkari Yüksekova bölgesinde yüksekliği 2500-3500 m. arasında değişen Buzul Dağı, İkiyaka Dağları ve Doski vadisi bölgesinde yerleşti. Yaklaşık iki senedir sürdürülen yoğun hazırlıkla, bölgede dağları jeneratör ve hiltilerle delerek Doçka uçaksavarlarını yerleştirdiler ve birçok bölgede sığınak ve mevziler yaptılar. PKK'nın amacı, bu bölgeyi kurtarılmış bölge yaparak, hâkimiyetini en azından bu bölgede ilan etmekti.

Bölücü örgütün elebaşlarından Murat Karayılan 18 Ekim 2015 tarihinde yaptığı telsiz konuşmasında "Hakkâri/Yüksekova bölgesindeki çatışmaların sadece bölgeyi ilgilendirmediği ve Türkiye'nin tamamını ilgilendirdiği" şeklindeki ifadeleri, bölgenin örgüt için önemini gösteriyordu.
 Bölge PKK'ya mezar edildi

27 Eylül 2015 tarihinde başlayan ve genel anlamda 5 Kasım 2015 tarihinde sonuçlanan Şehit P.Kur.Yb.İlker Çelikcan Operasyonu ile bölge PKK'ya mezar edildi. Yapılan operasyonlarda dağlar ve vadiler didik didik arandı, teröristlerin çıkılamaz dedikleri bölgelere adım atıldı, mevziler, sığınaklar ve mağaralar teker teker kullanılamaz hale getirildi. TSK'nın en güzide birliklerinden oluşan iki Komando Tugayı ve Özel Kuvvetlere ait birliklerin görev aldığı operasyonlara, Hava Kuvvetleri destek verdi. 40 gün süren harekatta, 119 PKK'lı teröristin ölü olarak ele geçirildiği öğrenildi. Askeri kaynaklar, çok sayıda teröriste de bölgenin çok sarp olması ve hava şartlarının çok çetin geçmesi nedeniyle ulaşılamadığına dikkat çekildi.

Altı Mehmetçiğimiz şehit oldu

Yer yer ağır çatışmaların yaşandığı 40 gün süren operasyonlarda çatışmaya giren 6 askerimiz de şehit oldu.

Operasyonlarda ayrıca teröristlerin yollarda tuzakladıkları çok sayıda el yapımı patlayıcı ile helikopterlere ateş ettikleri 5 doçka uçaksavar silahı başta olmak üzere toplam 39 ağır silah ve bu silahlara ait on binlerce mühimmat ele geçirildi.



Sıcaklık -15 derece

Sıcaklığın geceleri -15 dereceye düştüğü, donma olaylarının yaşandığı, 3 bin 500 metreye varan yüksekliklerdeki operasyonlar azim ve kararlılıkla yürütüldü. Bölgedeki askeri birlikler helikopterler kullanılarak 2-3 günlük sürelerle değiştirildi ve ikmal yapıldı.

"Mağaralarda havasızlıktan öleceğiz"

Askerimizin yaptığı operasyonlar neticesinde PKK'lıların yaşadıkları panik telsiz konuşmalarına da özetle şöyle yansıdı: "Üst düzey teröristlerin Dağlıca bölgesindeki kritik noktaların tamamen güvenlik güçlerinin elinde olduğu, bölgedeki dağınık terörist grupların büyük zorluklar yaşadığı, bir kısım teröristlerin mağaralarda saklanmaya çalıştıkları, bir kısmının yapılan hava operasyonları neticesinde mağaralarda sıkıştıkları ve oksijen yetersizliği çektikleri, yardım gelmez ise 40'a yakın teröristin mağarada havasızlıktan öleceği, bölgeye Zap ve Avaşin Basyan bölgelerinden takviye kuvvetler gönderildiği, ancak bunların da savaş uçaklarının saldırıları sonucunda zayiat verdiği, kalanların ise bölgeyi takviye edemediği, terörist grupların Dağlıca bölgesinde ağır kayıplarının olduğu, bu kayıpların teröristlerin disiplinsiz ve gevşek davranışları nedeniyle verildiği, liderlerin personeline sahip olamadığı."

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2015, 00:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153