banner171

Davutoğlu: Mültecilerle sınanacak değiliz

Davutoğlu: Mültecilerle sınanacak değiliz

Davutoğlu: Mültecilerle sınanacak değiliz
 Başbakan Ahmet Davutoğlu, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ile Gaziantep'te basın toplantısı düzenledi.
Davutoğlu, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ile düzenlediği basın toplantısında mülteci sorununa dair konuştu. 

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

Üzerinde bir çok yorum yapıldı. Ama şunu ifade etmek isterim. Hem Türkiye Cumhuriyeti hükümeti adına hem de Avrupa Birliği ve Almanya adına da bizim tek bir gayemiz var. İnsani bakımdan İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra yaşanan en büyük trajediye birlikte çözüm aramak. Bu mesele ne Türkiye'nin ne de Avrupa Birliğinin tek başına üstlenmesi gereken bir meseledir.

"TÜRKİYE MÜLTECİLERLE SINANACAK BİR ÜLKE DEĞİL"

Türkiye'ye yönelik her türlü tehdide karşı kararlı tavrımızı sürdüreceğiz. Sığınmacılar konusunda çok önemli mesafe kaydettik. Türkiye ağır yükler yüklenmiştir ve üzerine düşeni yapmıştır. Türkiye mültecilerle sınanacak bir ülke değildir. Hiç kimse kendi isteği dışında bir yere gönderilmedi. İllegal göçü yasal bir göç haline getiriyoruz.

"VİZE MUAFİYETİ HAYATİ BİR KONUDUR"

Türkiye için vize muafiyeti hayati bir konudur. Önümüzdeki günlerde Meclis'ten gerekli düzenlemeleri geçireceğiz. AB'nin de gerekli adımları atacağına inanıyorum. Bugünden itibaren AB taahhüt ettiği fonları harekete geçiriyor. Bugün Suriyeli mültecilerin umut duyması gereken bir gündür.

"MERKEL DE BİZİM GİBİ ELEŞTİRİLDİ"

Bizim Türkiye'de eleştirildiğimiz gibi Merkel'de ülkesinde ve Avrupa'da eleştirildi. Sayın Angele Merkel, en başından beri insani tavırlar sergiledi. Çok eleştirildi ama kendisine de ifade ettim tarihin altın sayfasına yazılırlar. Bize de Suriyeli sığınmacıları geri göndermemiz gerekir diyen liderler çıktı. Türkiye ve Almanya Suriyeli çocuklar için omur omuzadır.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2016, 15:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153