banner171

Davutoğlu, Pensilvanya ziyareti için Gül'ü bilgilendirmiş

Habertürk Yazarı Fehmi Koru, Davutoğlu'nun Pensilvanya ziyareti için Abdullah Gül'ü aslında bilgilendirdiğini, bu yanlış anlamanın Abdullah Gül'ün yanındaki bir görevliden kaynaklandığını yazdı.

Davutoğlu, Pensilvanya ziyareti için Gül'ü bilgilendirmiş
 Başbakan Ahmet Davutoğlu 2013 yılında Fethullah Gülen ile görüştüğünü ve bu görüşmenin Başbakan Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bilgisi dahilinde gerçekleştiğini söylemişti. 
 
Kendisine bu görüşmenin sorulduğu Gül ise "Benimle ilgili kısımda yanlışlık var. Benim sonra haberim oldu" demişti.
 
Davutoğlu da bu açıklama üzerine “Zihnim Berrak. Abdullah Gül'ü bilgilendirdim” dedi.
 
Habertürk yazarı Fehmi Koru, bu görüşmeyi Abdullah Gül'e sordu ve köşesine taşıdı.
 
İşte Koru'nun yazısının ilgili bölümü:
 
Ne oluyor?
 
Merak edip konuşmacılarından olduğu “3. Küresel Açık Toplumlar Forumu”toplantısı için gittiği Bakü'den henüz dönmüş olan 11. Cumhurbaşkanı Gül ile görüştüm.
 
BENİM DE ZİHNİM BERRAK, UNUTMAM MÜMKÜN DEĞİL
 
Konunun bu noktaya varmasından müthiş rahatsızdı. Bana şunları söyledi: “Benim de zihnim berrak; ayrıca konu hakkında önceden haberdar edilmediğim için, öğrendiğimde duyduğum ve etrafımla da paylaştığım rahatsızlık yüzünden de unutmam mümkün değil."
 
KONU BANA BİRKAÇ GÜN SONRA ANLATILDI
 
“Birleşmiş Milletler Zirvesi için New York'a gittiğimizde gerçekleşmiş bu görüşme. Dışişleri Bakanı olarak Ahmet Davutoğlu da BM'deydi. Ben oradan erken döndüm. Döndükten bir hafta kadar sonra, geride bıraktığımız heyetten geçici olarak Cumhurbaşkanlığı'nda görevli biri, gidişin bilgisini benimle paylaştı.”
 
DAVUTOĞLU GÜL'ÜN HABERİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR AMA...
 
Davutoğlu'nun Pennsylvania'ya gitmesini gereksiz bulduğu için kızmış ve kızgınlığını ilk görüştüğü bazı siyasilerle de paylaşmış Cumhurbaşkanı Gül...
 
Giderken yanında Köşk'te görevli biri bulunduğu için Cumhurbaşkanı Gül'ün haberi olduğunu düşünüyor olabilir Başbakan Davutoğlu.
 
Ama Gül'ün kendisinin önceden haberi yokmuş işte...
 
BEN DE ORADAYDIM, DAVUTOĞLU'NUN PENSİLVANYA ZİYARETİ BIR KEZ BİLE GÜNDEME GELMEDİ
 
Orada bulunduğumuz süre içerisinde Davutoğlu'nun Pennsylvania'ya gittiği veya gideceği yönünde hiçbir bilgiye sahip olmadık.
 
Konunun beni ilgilendiren bir yönü daha var: Döneceğimize yakın, bir gece, kendisinin davetiyle oteldeki odasında, Ahmet Davutoğlu'yla hayli uzun bir baş başa görüşmem oldu; yalnızca dış politika alanına giren konuları değil, ülkeyi ve iç siyaseti ilgilendiren her konuyu etraflıca konuştuk. Saatler boyu... O görüşmede de Pennsylvania'ya gitme niyeti gündeme gelmedi.
 
BİR GÖREVLİ HABERİ GEÇ İLETTİ

Sonuç? Galiba farklı ifadelerin sebebi, Pennsylvania'ya giderken yanında götürdüğü bir görevlinin, konumu sebebiyle Cumhurbaşkanı Gül'ü önceden bilgilendirdiğini düşünüyor olması Başbakan Davutoğlu'nun; anlaşılan, haber, en az bir hafta sonra, heyetin geri kalanı Türkiye'ye döndüğünde Abdullah Gül'e iletilmiş...

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2015, 00:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153