banner171

Davutoğlu'ndan Papa'ya 'soykırım' tepkisi

Başbakan Davutoğlu, Papa Franciscus'un 1915 olaylarına yönelik konuşmasına ilişkin, 'Acıları tek taraflı okumak Papa'ya ve bulunduğu makama yakışmamıştır' dedi.

Davutoğlu'ndan Papa'ya 'soykırım' tepkisi
 Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cemal Reşit Rey Kongre Merkezi'ndeki Meridyen Derneği Kutlu Doğum Haftası Programı-Mevlidi Şerif Programı ile 6. Hadis ve Siret Araştırmaları Ödül Töreni öncesinde basın mensuplarının soruları üzerine, Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus'un Ermeni iddialarıyla ilgili sözlerini değerlendirdi. 
Dini liderlerin birinci görevinin, tarihi tartışmalar üzerinden yeni bir çatışma ve nefret ortamı oluşturmaktansa, insanları birliğe, barışa ve birlikte yaşamaya davet etmeleri olduğunu belirten Davutoğlu, şunları kaydetti:

PAPA'YA YAKIŞMADI

"Eğer dış faktörler olmamış olsaydı muhtemelen 1915 yılında yaşanan acı olaylar yaşanmayacaktı. Bu acıları tek taraflı olarak okumak, sadece insanoğlunun bir kısmının acılarına sahip çıkıp diğerinin acılarını örtmek, sayın Papa'ya ve bulunduğu makama yakışmamıştır. Acılar ve özellikle savaş dönemlerinde yaşanan acılar paylaşıldığı zaman, karşılıklı olarak bu acılar anlaşıldığı ve adil bir hafızayla bu acılara sahip çıkıldığı zaman, barış ortamı doğar."

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2015, 02:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153