banner171

Demirtaş: MHP'yi ciddiye almıyoruz

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, MHP Lideri Bahçeli'nin HDP'ye karşı sert tutumuna karşılık ''MHP'yi ciddiye almıyoruz'' dedi.

Demirtaş: MHP'yi ciddiye almıyoruz
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaşg- gazetecilerin sorularını yanıtladı.Demirtaş, 7 Haziran seçimleri sonrası siyasi tabloyu değerlendirdi.

''MHP'Yİ CİDDİYE ALMIYORUZ''

"Sayın Öcalan diyen bir Demirtaş'la nasılkoalisyon yapabiliriz" diyen Devlet Bahçeli'nin danışmanı Metin Özkan'a cevap veren Demirtaş,"MHP'yi ciddiye almıyoruz" dedi:

''BİZİM PARTİMİZE GÖRE DEĞİL''

"HDP olarak başından çok büyük baskılara engellemelere rağmen oy aldık. Ve bu oylar çok net bir mesaj oldu. Çoğulcu demokrasi verilen mesajdı. Koalisyon tartışmalarını yürütmek doğru değil. Şimdi bu ilkeler yokmuş gibi, önemsizmiş gibi koalisyon çalışmalarını yürütmek bizim partimize göre değil.

''KATI KURALLARIMIZ YOK ÇİZGİLERİMİZ VAR''

Seçim Beyannamelerini parti programlarını bir kenara koyabilirler. HDP Türkiye'nin özgür yarınlarını İlkeleri hayata geçirmek için devam edecek. Elbette katı kurallarımız yok ama bizim de çizgilerimiz, ilkelerimiz var. Bundan taviz veremeyiz.. (MHP'nin açıklamaları) Çok muhattap almıyorum. Eşit vekil sayısına sahibiz. Halkın iradesiyle burdayız. Çok da dikkate almıyoruz.

Halk bize bir görev verdi bunları değerlendirmeden erken seçimi konuşmak yanlış olur. Biz Türkiye'yi tek başımıza yönetmeye hazırız. Dışarıdan destek versinler hükümet kurmaya hazırız. Dengir Mir Mehmet Fırat, Meclis Başkanı adayımız."

''EN DEMOKRATİK SEÇENEK HDP'Lİ SEÇİM''

Erdoğan'ın "Koalisyon kurulamazsa millet çözer" açıklamasına cevap veren Demirtaş, "Halk çözer tabi. Bunu yeni bir şey buymuş gibi sunmamak lazım. Şu anda erken seçim konuşma yanlış olur. Türkiye'yi yönetecek en demokratik seçenek HDP'li seçimdir" dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2015, 19:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153