banner171

Demirtaş 'Taksim işçinin, bizim Kabe'mizdir' demedim

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Taksim Meydanı'nı Kabe'ye benzetmesinin ardından gelen tepkilere karşılık ''Ben Kabe demedim'' açıklamasında bulundu.

Demirtaş 'Taksim işçinin, bizim Kabe'mizdir' demedim
 Demirtaş, işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü "bayram tadında" kutlamak istediğini ve Taksim Meydanı'nın da bunun sembolü olduğunu aktardı.
Bu konuda bazı açıklamalarda bulunduğunu anımsatan Demirtaş, şunları anlattı:

"Ben, Taksim işçinin Kabe'sidir' demedim. Mekanlar bazı şeylerle doğrudan bağlantılıdır. Siz bir Müslüman'a, 'Başka yerde hacı ol' diyemezsiniz. Onun Kabe'ye gitmesi lazım. Taksim'de anma yapılacaksa, Kazancı Yokuşu'nda, işçilerin öldürüldüğü yerde yapılması lazım' dedim. Bugün, 'Demirtaş, Taksim bizim Kabemiz'dir demiş' dediler. Başbakan mitingde aynen, 'Ey Demirtaş. Senin inancın nedir bilmeyiz ama biz Kabe'ye şirk koşulmasına izin vermeyiz' demiş. İnancımızı sorgulama yetkisi bir Başbakanda değil. Davutoğlu, Müslümanlığımı, inancımı, imanımı sorgulama yetkisi ve haddi sende değildir."

''BİR DAHA İFADE EDİYORUM TAKSİM... ''

Demirtaş, Diyarbakır'dan müftü bir aday gösterdiklerini anımsatarak hem müftü hem de sosyalist adayları olduğunu dile getirdi.
İşçinin yanında olduklarını ifade eden Demirtaş, "Taksim'in emekçilere açılması gerektiğini bir daha ifade ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2015, 00:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153