banner171

Doğalgazda haksız bedel tartışması!

Doğalgaz faturalarını düzenli yatırmayanların oluşturduğu aylık 5 milyon TL'lik yükün, faturasını zamanında ödeyenlere de yansıtıldığı ortaya çıktı.

Doğalgazda haksız bedel tartışması!
 Türkiye Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği Derneği (GAZBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Arslan, doğalgazda ödenmeyen faturalar nedeniyle yaşanan sıkıntıya dikkat çekti. 
NORMAL 8, ACELE 22 LİRA!

“Doğalgaz faturalarını ödemeyerek ihbara düşenler, dağıtım şirketi için büyük yük oluşturuyor" diyen Arslan, "İhbarı, PTT yoluyla yaptığınızda normal 8 lira, acele ile yaptığınızda 22 lira. Bu bedel diğer tüketicilere yansıtılmamalı” şeklinde konuştu. 

"BU YÜK, FATURASINI ÖDEYENLERE YANSITILMAMALI"

Türkiye’de 10 milyon dolayında doğalgaz abonesi olduğunu dile getiren Arslan, faturalarını düzenli ödeyenlerin oranın yüzde 70.4 olduğunu belirterek, “Abonelerin yüzde 6.2’si yani yaklaşık 600 bin kişi ise borcunu ihbar sonrası ödüyor. Ayda 4-5 milyon liralık bir bedel tüketicilere işletme gideri olarak yansıtılıyor. Bize göre ihbar ve tebligat mevzuatının değişmesi gerekiyor. Bu yük faturasını ödeyenlere yansıtılmamalı” değerlendirmesinde bulundu. 

Habertürk 

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2015, 13:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153