banner171

Elektrik Kesintilerinde Sıra Camilerde

Türkiye’de birçok cami, kış aylarında ısınma giderlerinden kaynaklanan borçlardan dolayı elektrik kesintileri ile karşı karşıya.

Elektrik Kesintilerinde Sıra Camilerde
 Camiler için büyük sorun oluşturan kış aylarındaki ısınma giderinin karşılığı yüklü faturalar sorun olmaya devam ediyor. Alttan ısıtmalı olarak yapılan sistemler elektrikle çalışıyor. Birçok cami alttan ısıtmayı saf saf yaptırarak, ön saflar haricindeki kullanılmayan kısımları ısıtmıyor. Bu kadar önleme rağmen binlerce lirayı bulan faturalar cami cemaatini kara kara düşündürüyor. Büyük çoğunluğu orta ve alt gelirlilerden oluşan cami cemaati ise son aylardaki ekonomik daralmadan dolayı camilere eskisi gibi yardım yapamıyor.
İki Sayaç Şart Koşuluyor

Camilerde aydınlatma ve ısınma olarak iki ayrı elektrik sayacı bulunması şart koşuluyor. Aydınlatma giderinin 100 kilovat saatlik kısmı devlet tarafından karşılanırken; temizlik, ısınma ve ses cihazları için kullanılan prizlerin elektrik sayacının faturası ise genellikle cami yaptırma ve yaşatma dernekleri tarafından ödeniyor. Dernek yönetimi gelen yüklü faturaları ödemek için cami cemaatinin yardımına ihtiyaç duyuyor.

Cuma Günleri Para Toplanıyor

Birçok cami Cuma günleri cemaatten para toplayarak fatura sorununu çözmeye çalışıyor. Önceki aylarda bu tür durumlarda binlerce lirayı bulan yardımlar toplanırken, son aylarda toplanan paralar önemli ölçüde azaldı. Bunda ise son bir yıldır ekonomide yaşanan daralmanın önemli rol oynadığı dikkat çekiliyor.

Erdoğan’ın Camisinin de Elektrikleri Kesilecek

Elektrik sorunu ile karşı karşıya kalan camilerden biri de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde ikamet ettiği Keçiören Subayevleri’nde bulunan Aksa Camii. Erdoğan’ın o dönemler sık sık Cuma namazlarına gittiği bu caminin elektrikleri borcundan dolayı kesilme tehdidi ile karşı karşıya.

Kesme İhbarnamesi Gönderildi

Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği adına geçen ay gelen 2 bin 90 TL’lik fatura para toplanamadığı için ödenemedi. Camiye bu ay içerisinde 718 TL’lik yeni fatura geldi. Başkent’in elektriğini dağıtan EnerjiSa da borcundan dolayı camiye kesme ihbarnamesi gönderdi. Cami içerisindeki panoya asılan ihbarnamede 5 iş günü içerisinde elektrik borcunun ödenmesi istendi. Ödemenin yapılmaması halinde elektriğin kesileceği vurgulanan ihbarnamede, gerekirse abonelik sözleşmesinin de feshedilebileceği uyarısı yer aldı.

Milli Gazete

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2015, 13:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153