banner171

Emin Çölaşan oyunuzu HDP'ye vermeyin dedi

Çölaşan, HDP'nin seçime doğru iyi bir muhalefet yaptığını ancak Meclis'e girese AK Parti'ye başkanlık için destek olacağını yazdı..

Emin Çölaşan oyunuzu HDP'ye vermeyin dedi
 Sözcü'nün ulusalcı yazarı Emin Çölaşan, son zamanlarda giderek HDP'ye yaklaşan Kemalist seçmeni uyarma ihtiyacı hissetti.

7 Haziran seçimlerine doğru seçim kampanyasıyla en çok konuşulan partilerden biri olan HDP'ye doğru bir rüzgarın olduğuna işaret eden Çölaşan, HDP'nin barajı geçemediği takdirde terörün yeniden hortlayacağını, barajı aştıkları takdirde ise AK Parti'yle pazarlık yapıp anlaşacaklarını yazdı.

YA CHP'YE VERİN YA MHP'YE

Çölaşan yazısının sonunda ise muhalif seçmeni uyardı: Ya CHP'ye verin ya MHP'ye..

İşte Çölaşan'ın tespitleri:

HDP MECLİS'E GİREMEZSE TERÖR HORTLAR

Varsayalım HDP başarısız oldu ve Meclis’e giremedi. Ya da diyelim ki bu olanağı yüzde 9-9.5 gibi küçük bir farkla elinden kaçırdı. O takdirde kızgın kitlelerin sokağa döküleceğini ve özellikle Güneydoğu’da sokak hareketlerinin yoğunlaşacağını tahmin ediyorum…

HDP BARAJI GEÇERSE ÖZERKLİK İSTEYECEKLER

Varsayalım HDP seçimde yüzde 10 barajını aşıp Meclis’e girmeyi başardı. Peki sonrasında neler olur?

AKP anayasayı değiştirecek kelle çoğunluğu sağlayamadığı takdirde, AKP-HDP arasında hemen pazarlık başlayacağı kesindir: “Al sana başkanlık, ver Güneydoğu’ya özerklik.”

Karşıma çıkan herkese aynı şeyi söylüyorum: “Eğer bu iktidara, yolsuzluklara, pisliklere karşıysan, oyunu ya CHP’ye ver ya da MHP’ye…HDP barajı aşarsa sorun yok ama aşıp aşmayacağı belli değil. Aşamazsa oyun boşa gider, AKP’ye ve Tayyip’e vermiş olursun.”

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2015, 13:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153