banner171

Erdoğan gençlerin sorularını cevaplıyor

Erdoğan gençlerin sorularını cevaplıyor

Erdoğan gençlerin sorularını cevaplıyor
 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde genç misafirlerinin sorularına canlı yayında yanıt veriyor.
Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Kongrenin ardından ben de çok beklemeyceğim. Ahmet Bey istifasını sunduktan sonra Pazar akşamı, kongrenin yapıldığı akşam yeni başbakana hükümeti kurma görevini vereceğim. Gelecek hafta olmadan yeni kabineyi görmüş oluruz.

TERÖRDEN ZARAR GÖRENLERE ÇAĞRI: EVLERİNİZİ TAMİR ETMEYİN

Evlerini terk edenlere çağrım var; Evlerini tamir etmesinler. Bu yapıları biz yıkalım ve yeniden inşa edelim. Kentsel dönüşümü buralarda uygulayalım. Ondan sonra yeni evlerine gelsinler."

YARGININ ÖNÜNÜ AÇIN

"En çok fezleke bölücü terör örgütünün desteklediği partinindir. 'Hodri meydan' diyorsanız açın yargının önünü" Aradığım samimiyet. Kusura bakmasınlar işin hakkı neyse, hakkını verecekler.".

GELECEK HAFTA OLMADAN YENİ KABİNEYİ GÖRÜRÜZ

Görünen o ki bu olağanüstü genel kurula temayül tek adayla gitme istikametinde. O da yüzde 81-82 oranında bir bütünleşmeyi gösteriyor.

Böylece pazar günü yapılacak kongreyle de genel kurul, tüm delegeler, artık oradaki adayla ilgili kararını verecektir ve pazar akşamı da artık gerek partimizin diyeceğim çünkü kurucu genel başkanı olduğum için bunu söyleyebiliyorum, genel başbakanı belli olacaktır.

Bunun yanında da tabii aynı şekilde bundan sonraki sürece yönelik 'Başbakan kim olacak?' sorusunun cevabı da tabii o gün öyle zannediyorum ki Başbakanımız Ahmet Bey istifasını verecektir. İstifayı verdikten sonra, ben de geciktirmeyi düşünmüyorum, hemen o akşam o gece yeni başbakanı görevlendirip, süratle kabinesini oluşturma imkanını verelim istiyorum.

ERDOĞAN: FİLİSTİN KONUSUNA ADIMLARIMIZI ATIYORUZ

Ambargo kapsamında 'burası enerjisiz' dedik. Onunla ilgili gelişme var. Diğeri su sıkıntısı. Filistinli kardeşlerimizle görüşerek adımlarımızı atıyoruz."

BİZ KISKANÇ DEĞİLİZ

Londra'nın Müslüman Belediye Başkanı'na yol gösterebilirim. Biz Türkiye olarak kıskanç değiliz, rahatız. Bir Müslümanın Londra'ya Başkan seçilmesi her türlü takdirin üzerindedir."

AZINLIK YURTTAŞLAR

Ülkesinden göç eden azınlık yurttaşların geri dönmesini arzu ediyoruz. Eşit vatandaşlık temel anlayışımızdır.

ENGELLİ VATANDAŞLARIN HAKLARI

Ülkemizde engelliler hiçbir dönemde istihdam edilmediği kadar istihdam edilmeye başladı."

AB İKİ YÜZLÜLÜK YAPIYOR

Vize verirler vermezler hiç önemli değil. Biz buraya vizeyle gelmedik. Avrupa'nın halkı Müslüman olan ülkelere tavrı değişik. AB iki yüzlülük yapıyor. Latin Amerika ülkelerine vize imkanı veriyorsun da Türkiye'ye niye vermiyorsun?

OPERASYONLAR SÜRECEK

Bazı enteller operasyonlarımıza laf söylemeye kalkıyor. Terör bitmeden operasyonlar bitmeyecek. Hiç endişeniz olmasın. Bizi izlemeye devam edin. Bu canilerin okul diye, hastane diye derdi yok; yakıyor, yıkıyorlar.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2016, 00:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153