banner171

Erdoğan: Milletin iradesi ne isterse o olucaktır

Erdoğan: Milletin iradesi ne isterse o olucaktır

Erdoğan: Milletin iradesi ne isterse o olucaktır
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YBÜ Esenboğa Külliyesi açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başkan Erdoğan" tezahüratları için, "Hayırlısıyla milletin iradesi ne istiyorsa o olacaktır diye düşünüyorum." dedi.
Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Burayı çok farklı kılacak adımlar atmamız lazım. Hamd olsun 13-14 bin öğrencisi var. Bu kadar kısa zamanda 10 bini aşkın öğrenci kapasitesine sahip olmak kolay iş değil. Bu Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin bir çekim alanı oluşturduğunun işaretidir. Burası Ankaramıza ve ismine yakışır bir eser olmuştur.

Geçmişten geleceğe bir köprü olma iddiasındaki üniversitemizin bu külliye ile mevcut dağlık görüntüsünden de kurtulacağına inanıyorum. Başkentteki 5'inci devlet üniversitesini 44 yıllık aradan sonra kurduk. Üniversitemizin ciddi mesafe kat ettiğini görüyorum. Özellikle dünyanın önde gelen üniversitelerinde eğitim almış yerli ve yabancı hoca kadrosuyla üniversitemiz araştırma üniversitesi kimliğine daha çok bürünüyor.

ÜNİVERSİTELERİMİZİN DIŞARIYA AÇILMALARINA ÇOK ÖNEM VERİYORUM

Sınırların kaybolduğu bir çağda üniversitelerimizin kendi sınırlarına hapsolması düşünülemez. Türk üniversitelerin dünya ile rekabet edebilmesi hatta üstün olması gerekir. Üniversitelerimizin dışarıya açılmalarına çok önem veriyorum. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesini de tebrik ediyorum. 10-15 yıl önce bu tabloya belli birkaç üniversitede rastlayabiliyorduk bu tabloya. Ankara ve İstanbul haricinde altyapısı güçlü üniversiteler bulmak zordu.

Bir zamanlar ki bizim öğrencilik yıllarımız üniversitelerde sıkıntılı yıllardı. Anarşinin terörize olduğu yıllar. Biz okullarımıza doğru dürüst gidemezdik.

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2016, 15:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153