banner171

Erdoğan'dan yeni anayasa için referandum sinyali!

Erdoğan'dan yeni anayasa için referandum sinyali!

Erdoğan'dan yeni anayasa için referandum sinyali!
 

Külliye'de muhtarlara seslenen Erdoğan 'yeni anayasaya' da değindi. Bunun için Referandum sinyali veren Erdoğan 'Ben de üzerime düşen görevi yapmaya hazırım' dedi.

İşte Erdoğan'ın yeni anayasa söylemleri:

“1 KASIM'IN EN ÖNEMLİ MESAJLARINDAN BİRİ YENİ ANAYASA”

1 Kasım'ın en önemli mesajlarından biri de Türkiye'nin bir an önce yeni anayasa meselesi çözmesi gerektiğidir. Bunu millet bekliyor değil mi? Daha önceki yeni anayasa çalışmalarında, Başbakan'dım o zaman ben, diğer komisyonların oluştuğu gibi değil, biz sayımızın gerektiği kadar komisyon üyeliği istemiyoruz. Dört partinin dördü de üçer üye versin o çalışmayı yapalım. O zamanlar bizim sayımız 330'a yakındı, muhalefetin sayısı 220'ydi. Onlar 9 partimiz 3 üye ile temsil edildi.

“ENGELLEYİCİ TAVIR İÇİNE GİRENLER BUNUN HESABINI 4 SENE SONRAKİ SEÇİMDE YİNE VERİR”

Hepsi masadan kaçtı ve işi bitiremedik. Hatta belli mesafe alındı. Dedik bunları kanunlaştıralım, bundan da kaçtılar. Temenni ederim ki yeni dönemde bu yeni anayasa hazırlıklarına katkı vermekten çekinmezler, bunu beraber masaya oturmak suretiyle hallederler. Engellemenin peşinde olan partiler bu anlayışlarından vazgeçmelidir diye düşünüyorum. Engelleyici tavır içine giren herkes bunun hesabını da 4 sene sonra yapılacak seçimde yine verirler. Meclis'in fiilen çalışmaya başlamasıyla birlikte bu konunun partilerimiz tarafından ele alınacağına ve netice elde etmeye yönelik bir çalışma başlatılacağına inanıyorum.

REFERANDUM SİNYALİ

Bunu dün başbakanımızın şahsımı ziyaretinde aramızda görüştük. Diğer muhalefet partileriyle bu görüşmeyi kendisi de yapacağını söylediler. Geçen dönem tartışma konusu olan tüm hususlar, yeni anayasa hazırlanması sürecinde görüşülür, konuşulur, milletin huzuruna getirilir. Bende Cumhurbaşkanı olarak üzerime düşen neyse, hiç gecikmeden desteğini verir, bir an önce milletimizin uygulamasına sunulmasını ben de isterim. Burada da kişisel fikirlerimiz saklı kalmak kaydıyla, Meclis'in iradesine saygı göstermek hepimizin görevidir.

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2015, 15:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153