banner171

Erdoğan'ın odasına 'böcek' koyup, fotoğraf çekildiler

Erdoğan'ın, Başbakanlığı döneminde ofisine 'böcek' koyulduğuna ilişkin davasının ilk duruşması dün görüldü. Başbakanlık Teftiş Kurulu raporuna, Erdoğan'ın ofisine dinleme cihazı koyduğu iddia edilen polislerin makam koltuğundaki fotoğrafları girdi. Erdoğan davaya müdahil oldu.

Erdoğan'ın odasına 'böcek' koyup, fotoğraf çekildiler
 Başbakanlık'taki böcek olayı ile ilgili yeni fotoğraflar ortaya çıktı. Sabah Gazetesi İstihbarat Müdürü Abdurrahman Şimşek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde ofisine ve konutuna konulan böceklerle ilgili Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun raporlarında yer alan fotoğrafları Twitter hesabından paylaştı. Böceği yerleştirdiği iddia edilen ekibin Erdoğan'ın koltuğuna oturarak bir de poz verdiğini söyleyen Şimşek, "Sayın cumhurbaşkanımızın tedavi dönemınde, hem böcek koydular, hem de dalga geçer gibi koltuğunda fotoğraf çektiler" diye yazdı.



Başbakanlık Teftiş Kurulu Raporu'nda, Erdoğan'ın çalışma ofisine dinleme cihazı koyduktan sonra koltuğuna oturup poz veren polislerin fotoğrafları ile yurtdışı giriş-çıkış kayıtları da yer aldı. 

DURUŞMA ERTELENDİ 

Mahkeme taleplerini dinledikten sonra ara kararı açıkladı. Duruşma 4 Şubat'a ertelenirken, Erdoğan'ın çalışma ofisinde böceği bulan 6 MİT'çi ile Cumhurbaşkanlığı Başmüşaviri Mustafa Varank'ın tanık olarak dinlenmesi kararlaştırıldı. Mahkeme, suçtan zarar görme ihtimallerini dikkate alarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kurul olarak başbakanlığın davaya katılımına karar verdi. Bu karar, son aşamalarda önem kazanacak. Başbakanlık ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, davanın tarafı olarak, mahkemeye giren bütün evrakı resmi olarak inceleyebileceği gibi soruşturmanın genişletilmesini talep edebilecek ayrıca, kararı temyiz edebilecek. 

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2015, 16:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153