banner171

Erdoğan'ın ofisine böcek koyan polisler işte böyle yakalandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ofisini dinleyen 2 polis Romanya'da yakalanmıştı... İşte o polislerin ilk görüntüleri

Erdoğan'ın ofisine böcek koyan polisler işte böyle yakalandı!
 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisine yerleştirilen böcekle ilgili aranan ve Romanya’da yakalanan Emniyet Müdürü Sedat Zavar ile Polis Memuru İlker Usta’nın yakanlanma anına ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

Polislerin iadesi için "kırmızı bülten" dosyası Adalet Bakanlığı'na gönderildi. İki polisin Romanya'da 1 aylık geçici bir süreyle tutuklu bulunduğu belirlendi.

DİFÜZYON KARARI YAKALATTI

Firari sanık polislerden Serhat Demir, Sedat Zavar ve İlker Usta hakkında tutuklama kararı çıkmıştı. Görevlendirilen özel bir ekip, izini sürdüğü firari polis müdürlerinden Sedat Zavar ile polis memuru İlker Usta'nın 4 Şubat'ta yapılan duruşmadan hemen önce Sırbistan'da Türkiye Büyükelçiliği'ne müracaat ettiklerini belirledi.

Eşlerinin pasaportları için büyükelçiliğe giden ikili yakalanacaklarını anlayınca önce Macaristan'a, oradan da Romanya'ya kaçtı.

Türkiye Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanlığı üzerinden uluslararası arama ve yakalama anlamına gelen "Difüzyon" kararını çıkarttırdı.

Ve 2 polis Romanya'da gözaltına alındı.

İŞTE O GÖZALTI GÖRÜNTÜLERİ..

   

Bu ülkede geçici 1 aylık süreyle tutuklu bulunan ikilinin iadesi için de kırmızı bülten çalışması başlatıldı. "Başbakanı siyasi casusluk amacıyla dinlemek, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmaları kaydetmek" suçlamasıyla hazırlanan dosya, Dosya, merkezi Fransa'nın Lyon kentinde bulunan İnterpol Genel Sekreterliği'ne gönderilecek.

Buradan çıkacak kırmızı bülten kararı sonucu Romanya 2 firari polisi Türkiye'ye teslim edecek.

İLK ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Zanlıların Romanya'da tutuklandığını ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da yaptığı bir konuşmada, "Benim ofisimi dinleyenlerden iki tanesi Romanya'da yakalandı. Önce Hırvatistan, oradan kaçtı Macaristan oradan kaçtılar ve Romanya'da yakalandılar. Şimdi ilişkilerimiz devam ediyor. Bir an önce onların Türkiye'ye iadesini istedik. temenni ederim ki en kısa zamanda iadeleri gerçekleşir" demişti.

HAKLARINDA TUTUKLAMA KARARI VAR

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi söz konusu olayla ilgili davada verdiği ara kararda sanıklardan Serhat Demir, Sedat Zavar ve İlker Usta hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yolladığı belgeye dayanarak yurt dışında bulundukları soruşturmanın sonuçsuz kalmasını sağlamak amacıyla saklanmaya çalıştıkları kanaatine vararak "kaçak" olmaları sebebiyle "tutuklama" kararı almıştı.

İddianamede, 13 zanlıdan ikisi olan Zavar ve Usta'ya, "Başbakan'ı siyasi casusluk amacıyla dinlemek, kamu görevlisinin özel hayatın gizliliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmaları kaydetmek" suçları yöneltiliyor. ve 21'er yıldan 36 yıl 6'şar aya kadar mahkumiyetleri talep ediliyor.

2 firari sanığın 4 Mart'ta yapılacak 3'üncü duruşmada hâkim karşısına çıkarılması bekleniyor.

Hurhaber

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2015, 19:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153