banner171

Eyüp Sultan Camii, Ramazan Ayı Öncesi Gül Suyuyla Yıkandı

Eyüp Sultan Camii, Ramazan Ayı Öncesi Gül Suyuyla Yıkandı

Eyüp Sultan Camii, Ramazan Ayı Öncesi Gül Suyuyla Yıkandı
 Eyüp Belediyesi, bu sene Ramazan'da konuklarını en iyi şekilde ağırlayabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Eyüp Sultan Camii ve Meydanı Eyüp Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından son teknoloji ekipmanlarla temizleniyor. Temizliğin ardından da cami içi ve avlusu Kabe kokulu özel gülsuyu ile yıkanıyor.
Ramazan ayı boyunca milyonlarca inananın ziyaret ettiği Eyüp Sultan Camii ve türbe çevresi için özel çalışmalar sürdürülüyor. Eyüp Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından cami ve çevresi dezenfekte edildikten sonra gül suyu ile yıkanıyor. İlçedeki 100'den fazla camide de aynı uygulama gerçekleştiriliyor.

Cami avlusu gül suyu ve deterjanla yıkanırken cami içinde de hummalı bir çalışma yapıldı. Eyüp’te bulunan camilerin temizliğini yapmak için özel bir ekip oluşturan Eyüp Belediyesi, ramazan öncesi yapılan tüm çalışmaları ay boyunca da sürdürecek. Eyüp Belediyesi için Ramazan hazırlıklarının bir gelenek haline geldiğini anlatan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Eyüp Belediyesi her sene olduğu gibi kendi geleneğini ifa etmeye çalışıyor. Öncelikle tüm alanlarda, birçok mahallemizde ve merkezimizde ramazan ayı boyunca gelecek milyonlarca ziyaretçimizi en iyi şekilde ağırlamak adına tüm hazırlıkları son noktaya getirdik. Bugün Eyüp’teki 113 camimizden bir tanesi olan Eyüp Sulatan Camii'mizde temizliklerimiz başladı. Son derece bilimsel, hijyenik koşullarda bir temizlik yapıyor arkadaşlarımız. Her türlü olumsuz ihtimali bertaraf edecek şekilde bir temizlik çalışması yapıyorlar. Ve bu çalışmalar Ramazan ayı boyunca belli periyotlar aralığında devam edecek. Tüm amacımız halkımızın çok rahat bir Ramazan geçirmesi, ibadetlerini, ziyaretlerini memnun kalacak şekilde yapmasını sağlamaya yönelik. Bu anlamda ekiplerimiz tecrübeli ve yeterli sayıda. Her yıl bu temizliği yaptıkları için ciddi anlamda bir tecrübe birikmiş oldu. Geçen senelerde gördük ki İstanbul’un dışından, yurt dışından ziyaretçimiz geldi. Onlar da çok memnun kaldılar. O memnuniyetlerini inşallah artırmaya devam etmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2016, 22:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153