banner171

Fuat Avni hakkında soruşturma

Gölbaşı Başsavcılığınca Fuat Avni isimli Twitter hesabı hakkında 'gizliliği ihlal' gerekçesi ile soruşturma açıldı.

Fuat Avni hakkında soruşturma
 Fuat Avni hakkında sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından dün gece, bu sabah yapılan operasyon ile ilgili, yayımladığı tweetleri nedeniyle soruşturma açıldığı öğrenildi.


Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığında görevli cumhuriyet savcısı Harun Ceylan,Twitter'da "Fuat Avni" adlı hesaptan paylaşımlarda bulunan kişi ya da kişiler hakkında soruşturma başlattı. 

GEREKÇE: GİZLİLİĞİ İHLAL
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Ali Babacan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da aralarında bulunduğu kişilere ait kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlendiğinin tespitiyle ilgili başlatılan soruşturmanın gizliliğini, sosyal medya aracılığıyla ihlal ettikleri gerekçesiyle "Fuat Avni" adlı hesaptan paylaşımlarda bulunan kişi ya da kişiler hakkında soruşturma açıldı.

HESAPLARA ERİŞİM ENGELİ
Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine, "Fuat Avni" adlı Twitter ve Facebook hesaplarına erişimin engellenmesine karar verdi. Karar, TİB'e gönderildi.
 
Kaynak : DHA

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2015, 18:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153