banner171

Gop cinayetinde katil tanıdık biri..

16 yaşındaki lise öğrencisi Gamze, çocuğuna baktığı dayısının kızının evinde göğsünden bıçaklanarak öldürüldü. Kapıda zorlama izinin bulunmadığını bilerten polis, katilin tanıdık biri olduğu ihtimali üzerinde duruyor

Gop cinayetinde katil tanıdık biri..

STANBUL Gaziosmanpaşa, dün esrarengiz bir cinayete sahne oldu. İETT’de şoför olarak çalışan babasını 2 yıl önce kalp krizi yüzünden kaybeden Yeşilpınar Kardelen Lisesi 1’inci Sınıf Öğrenci Gamze Dikgöz (16), üç hafta önce dayısının kızı Meliha ve eşi İsmail Zengin’in teklifi üzerine yaz tatili olması nedeniyle para karşılığı 9 yaşındaki çocuklarına bakmaya başladı.

Genç kız haftanın 5 günü Zengin ailesinin yanında kalırken hafta sonları yine Gaziosmanpaşa’da yaşayan annesinin yanına gidiyordu. Dün sabah bakımını üstlendiği 9 yaşındaki Fatih’i aynı mahalledeki Kuran Kursu’na götüren Gamze, tek başına eve döndü. Bu sırada Beylikdüzü’nde bir tekstil atölyesinde eşiyle birlikte çalışan Meliha Zengin, Gamze’yi aradı. Gamze, endişeli bir sesle “Biri evin kapısını kurcalıyor. Elinde bıçak var” diyerek telefonu kapattı. Meliha Zengin, hemen durumu eşi İsmail’e anlattı. İsmail Zengin’in bir kez daha aradığı Gamze bu kez “Ben bir daha bu eve gelmeyeceğim. Bir kişi geldi. Zorla içeri girmeye çalıştı. Çok korktum. Garip şeyler oluyor, göğsüm sıkışıyor” diyerek telefonu kapadı. Paniğe kapılan Zengin çifti, komşularını arayarak evi kontrol etmelerini istedi. Kapının açılmaması üzerine polise haber veren komşularının ihbarı üzerine eve gelen polis, Gamze’nin cesedini buldu. Genç kızın sol göğsünün üzerinde aldığı küçük bir bıçak yarasıyla öldüğü belirlendi. Yapılan ilk incelemede darp, boğulma ya da tecavüz bulgusuna rastlanmazken, genç kızın cesedi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Polis ekipleri evde yaptıkları incelemede dairenin kapısında herhangi bir zorlama izine rastlamadı. Evin içinde herhangi bir dağınıklığın olmadığını, herhangi bir eşyanın çalınmadığını belirleyen polis olay yerinde delil topladı. Gamze’nin ailesi, akrabaları ve arkadaşları dahil mahalledeki çok sayıda kişinin ifadesine başvuruldu. Gamze’nin kullandığı bilgisayarlar da incelemeye alındı.

GÖĞSÜNÜ TUTARAK İÇERİ GİRMİŞ

Gamze’nin ölmeden kısa süre önce balkona çıkarak karşı balkondaki bir komşusuna “Evden çıkan birini gördünüz mü?” diye sorduktan sonra göğsünü tutarak tekrar içeri girdiği öğrenidi. Çevredekiler 20-25 yaşlarında bir erkeğin elinde ayakkabıları ve ayaklarında çorapla koşarak uzaklaştığını gördüklerini polise anlattı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153