banner171

G.O.Paşa,Eyüp,Sultangazi,Arnavutköy'de Çok kuvvetli yağış uyarısı

İstanbul'da gece 03.00 sıralarında başlayan yağmur sağanak şeklinde yağdı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlardan bazıları ıslanmamak için otobüs duraklarına sığınırken, bazıları ise ellerindeki kıyafetleri başlarının üzerinde tutarak yağmurdan korunmaya çalıştı.

G.O.Paşa,Eyüp,Sultangazi,Arnavutköy'de Çok kuvvetli yağış uyarısı
İBB'DEN SAĞANAK YAĞIŞ FIRTINA VE SU BİRİKİNTİSİ ALARMI

AKOM alarma geçerek tüm birimleriyle, muhtemel su birikintisi ve baskınlarına karşı ekipleri kritik noktalarda konuşlandırdı." İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji biriminin hava tahmin raporlarına göre İstanbul bugün şiddetli yağışın yetkisi altında kalacak.

Sabah erken saatlerde Balkanlar  üzerinden sistem İstanbul'a yağmur, karayel yönünden kuvvetli esen rüzgar ilerleyen saatlerde daha da kuvvetlenerek fırtına seviyesine ulaşması bekleniyor.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün ihbar ve uyarıları üzerine AKOM alarma geçerek tüm birimleriyle, muhtemel su birikintisi ve baskınlarına karşı ekipleri kritik noktalarda konuşlandırdı.

Yaz yağmurları kısa zaman diliminde kuvvetli yağması 15 dakikalık zaman diliminde 15 kg'ın üzerinde yağış düşmesi gibi ani durumlar için tedbirler alındı. Yağışın şehrin kuzey kesimleri (G.O.Paşa, Sultangazi, Sarıyer, Esenler, Eyüp, Arnavutköy, Bağcılar, Beykoz gibi) ile Anadolu yakasının doğusunda (Maltepe, Kartal, Pendik ,Sultanbeyli, Tuzla) etkili olacağı tahmin ediliyor. İstanbul İtfaiyesi, AKOM, İSKİ, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü Ekiplerini, ilk etapta muhtemel göllenme ve su birikintisi olacak yerlerde konuşlandırıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153