banner171

Hayatı durdurmuyorum

Gülse Birsel "Hayatı durdurun" çağrılarının yanlış olduğunu terörün istediğinin bu olduğunu söyledi.

Hayatı durdurmuyorum
 Ankara'da yaşanan kanlı terör saldırısının ardından HDP, Türk Tabipler Birliği, Mimarlar Odası ve birçok sendika "Hayatı durdurun" çağrısı yapmıştı. Sendikaların imzaladığı 'Hayatı Durduruyoruz' başlıklı ortak çağrıya göre, gezicilerin taktiğinde olduğu gibi işe gidilmeyecek, üretim duracak, okullarda derslere girilmeyecekti.
İTİRAZ EDEN TEK GEZİCİ

Gürse Birsel bugün kaleme aldığı "Hayatı Durdurmuyorum" başlıklı yazısında bu çağrıyı konu aldı. Birsel, alkol kontrolü yapan polisleri gördüğünde durumu garipseyerek "Her şey normalmiş gibi ne lüks problemlerle ilgileniyorlar" diye düşündüğünü ancak bu düşüncesinin yanlış olduğunu sonradan fark ettiğini ifade etti. Birsel'e göre terörün istediği de buydu.

"TERÖRÜN İSTEDİĞİ DE BU"

"Dün akşam camdan baktım. Trafik polisleri alkol kontrolü yapıyordu. Tuhaf geldi. İnsanların içki içmesi, çıkıp yemeğe gitmesi. "Her şey normalmiş gibi ne lüks problemlerle ilgileniyorlar" diye tehlikeli bir cümle geçti aklımdan. Sanırım terörün istediği de işte bu. "Ne trafiği, ne alkol kontrolü, ne eğğitimi, ne işi, ne gücü ya?" diyelim. Ülke kilitlensin. Enerji düşsün, karamsar, tarafgir, kaybedecek az şeyi kalmış, umutsuz, birbirine öfkeli insanlara dönüşelim.

O bakımdan "Hayatı durduralım" işinde ben yokum.

"HAYATI DEĞİL ÖFKEMİZİ DURDURALIM"

Acı öfke ve isyandan içimiz şişiyor evet. Siyaset duygularımıza tercüman olmuyor, güven vermiyor. Terör örgütleri cirit atıyor. Siz de hayatı durduralım diye tepki vermek istiyorsunuz. Ama bağcı dövmektense üzüm yiyelim. Hayatı değil öfkemizi durduralım.

Birbirimizi parmakla gösterip bağırmayacağız. İşimizi çok iyi yapacağız. O trafik polisi hayatının en iyi trafik kontrolünü yapacak, ben mizahın kralını yazacağım.."

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2015, 16:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153