banner171

Hollanda: Bu bir Türk, Kürt çatışması değildir!

Hollanda Dışişleri Bakanı, YPG'nin masum olmadığını belirterek ülkesinin teröristlere yardım göndermediğini söyledi.

Hollanda: Bu bir Türk, Kürt çatışması değildir!
 Türk Silahlı Kuvvetleri'nin düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'na bir destek de Hollanda'dan geldi.
Hollanda Parlamentosu'nda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Halbe Zijlstra, terör örgütü YPG'nin masum olmadığını, Türkiye'nin bu harekatta haklı olduğunu söyledi.

"TÜRK-KÜRT ÇATIŞMASI DEĞİLDİR"
Zijlstra, "Bu bir Türk, Kürt çatışması değildir. Bunun Hollanda'da da böyle olmaması gerekir. Kabinede, ülkede gerginliğin tırmanmaması için gereken görüşmeler yapılıyor." ifadelerini kullandı.

Hollanda Türkiye'yi haklı buldu

YPG MASUM DEĞİL
Türkiye'ye karşı açıkça saldırıların olduğuna dikkat çeken Hollanda Dışişleri Bakanı, "Türkiye'nin kendini savunması için yeterli işaretler var. YPG masum değil. Hollanda hükümeti YPG'yi hiçbir zaman desteklemedi. YPG ile PKK arasında güçlü bağlantılar var. PKK ise hem Hollanda hem de Avrupa'ya göre bir terör örgütüdür." diye konuştu.

Türkiye ile Hollanda arasında görüşmelerin sürekli devam ettiğini de söyleyen Bakan Zijlstra, "Türkiye ile gereken görüşmeleri yapıyoruz. Fakat, Türkiye'nin yaptığı hareket, uluslararası mücadeleye karşı ve yasa dışı değil. Bu durumda hareketi yargılamamız doğru olmaz." diye sözlerini bitirdi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2018, 12:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153