banner171

IŞİD, Suriye askerlerinin infaz görüntülerini yayımladı

IŞİD'in bugün yayınladığı yeni infaz görüntülerinde, esir alınan ve Esad askeri oldukları iddia edilen bir grup rehinenin kafası kesilerek infaz ediliyor.

IŞİD, Suriye askerlerinin infaz görüntülerini yayımladı
 Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) yeni bir infaz videosu daha yayımladı. IŞİD'in bu seferki videosunda çok sayıda Suriye askerinin kafaları kesilerek infaz edilişleri gösteriliyor. Yaklaşık 16 dakikalık videonun devamında ise IŞİD'in elindeki rehinelerden ABD'li yardım görevlisi Peter Kassig'in kesilmiş başı görülüyor.


Videoda IŞİD tarafından daha önceden esir alınan ve Esad askeri oldukları iddi edilen, aralarında pilot ve subayların da bulunduğu en az 15 kişilik bir grup rehinenin kafaları kesilerek infaz edildiği görülüyor. 

Yayınlanan videoda örgüt üyeleri Lacivert renkli elbise giyen bir grup rehineyi sürüklüyor, daha sonra tahtadan yapılmış bir kutu içerisinden birer bıçak alıyor, ardından gruba toplu bir şekilde diz çöktürüyor ve eş zamanlı olarak kafalarını kesmeye başlıyor. Subayların kafasını kesen IŞİD mensuplarının askeri kıyafet giymesi ve sadece birinin maske takması dikkat çekti.

 
 
 
 
 
 
 
 
'ABDÜLRAHMAN' OLDU, YİNE DE KURTULAMADI
Videoda infaz edilen bir diğer rehine ise Peter Edward Kassig. IŞİD tarafından rehin alındıktan sonra İslam'ı seçen ve Abdülrahman ismini alan 26 yaşındaki Kassig 1 Ekim 2013'te yakalanmadan önce Irak'ta sağlık görevlisi olarak çalışıyordu.

Kassig'in anne babası Ed ve Paula Kassig, Mayıs 2014'te bir video yayımlayarak oğullarının serbest bırakılmasını istemişlerdi.

IŞİD, Kassig'i ilk olarak İngiliz yardım görevlisi Alan Henning'in infaz edildiği videonun sonunda "bir sonraki kurban" olarak göstermişti. Kassig ve Henning'in aynı hücrede tutulduğu biliniyordu. 

 
 

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA
Beyaz Saray, ABD istihbarat yetkililerinin, IŞİD terör örgütü tarafından yayınlanan ve Amerikalı yardım görevlisi Peter Kassig'e ait olduğu iddia edilen kesik başın gösterildiği videonun doğruluğunu araştırdığını açıkladı.
Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Bernadette Meehan, "Eğer görüntüler gerçekse o zaman Beyaz Saray, masum bir vatandaşının bu şekilde vahşice öldürülmesinden dehşete düşecektir. Kassig'in ailesine ve arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz" dedi.

Video, Başkan Barack Obama'nın G20 Zirvesi'ne katıldığı Avustralya'dan ayrılmasından sadece birkaç dakika sonra IŞİD terör örgütü tarafından sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanmıştı.

IŞİD İngiliz yardım görevlisi Alan Henning, Amerikalı gazeteciler James Foley ve Steven Sotloff ile İskoç yardım kuruluşu çalışanı David Haines'i benzer şekilde, başlarını keserek öldürmüştü.

 

'CİHATÇI JOHN YARALANDI' İDDİASI
Öte yandan kafa kesme videolarında görülen ve "Cihatçı John" olarak anılan İngiliz aksanlı IŞİD militanının, geçtiğimiz hafta düzenlenen bir hava saldırısında yaralandığı iddia edildi. İngiliz makamları ise kendilerine böyle bir bilgi geldiğini ancak bunu henüz doğrulayamadıklarını söyledi. İngiliz Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, "Bu kişinin yaralandığı haberlerini duyduk, araştırıyoruz. Olay geçtiğimiz hafta sonunda gerçekleşmiş. Maalesef Suriye'de bir temsilciliğimiz yok o yüzden bu bilgileri doğrulatmak çok kolay değil" diye konuştu. İddialara göre "Cihatçı John" olarak bilinen IŞİD militanı, geçtiğimiz hafta sonu üst düzey IŞİD yetkililerinin katıldığı bir toplantıya katıldı. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri dew toplantının yapılacağı yeri hedef aldı. "Maskeli cellat" da bu bombardımanda ağır yaralanan isimlerden biri oldu.

IŞİD'in bu son videosunun, 'Cihatçı John'un yaralandığı iddialarının ardından gelmesi ise kafaları karıştırdı. Söz konusu videoda, 'Cihatçı John' lakaplı İngiliz aksanlı ve maskeli IŞİD militanı da görülüyor.

 

Vahşet: IŞİD toplu infaz görüntülerini yayınladı

Kaynak: DHA

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2014, 01:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153