banner171

Komşu emekliye takıldı!

Acı ilacı tartışan Yunanistan Başbakanı Papademos ve 3 parti lideri emeklilik maddesine yeşil ışık yakmadı.

Komşu emekliye takıldı!

İflasın kapısındaki Yunanistan, AB ve IMF’nin sunduğu acı ilacı dün 7 saat masaya yatırdı.
Yunanistan, Euro Bölgesi’nin yanı sıra dünya piyasalarının da nabzını yükseltmeye devam ediyor. Yunanistan’ın önde gelen 3 partisinin lideri, dün Başbakan Lukas Papademos başkanlığında bir araya geldi. 7 saat süren görüşmeler sonucunda Başbakan Papademos, emeklilik konusu hariç anlaştıklarını açıkladı.

Papademos, Yunan tarafının görüşünü aktarmak üzere AB ve IMF yetkilileriyle temaslara başladı. Ancak Yunan siyasilerin borç konusunda yaptıkları açıklamalar, akıllardaki soru işaretlerini artırdı. AB ve IMF ile yürütülen görüşmelerde yer alan Yunanistan aşırı sağcı LAOS Partisi’nin Başkanı Yorgo Karatzaferis, yaptığı açıklamada, “Kemer sıkma politikaları aynı ayağınızı sıkan ayakkabılar gibidir. Önünde sonunda onları tutup bir kenara atarsınız” dedi.

Uzmanlar, Atina’dan gelen çelişkili açıklamaların sorunların çözümü açısından destekleyici olmadığını belirtiyor. Diğer yandan Euro Bölgesi maliye bakanları, Yunanistan başta olmak üzere borç sorununu masaya yatırmak için bugün Brüksel’de saat 19.00’da bir araya gelme kararı aldı.

haberturk

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153