banner171

'Maceracı' Paralel Yapı'yı anlattı: Mesele Erdoğan değil hedef Türkiye'ydi

'Maceracı' Paralel Yapı'yı anlattı: Mesele Erdoğan değil hedef Türkiye'ydi

'Maceracı' Paralel Yapı'yı anlattı: Mesele Erdoğan değil hedef Türkiye'ydi
 17 yıl paralel yapı grubunun içinde bulunduktan sonra, 17-25 Aralık darbe girişimlerinden sonra örgütün gerçek yüzünü gördüğünü belirten sunucu Murat Yeni, paralel yapının Türkiye'yi hedef aldığını söyledi. 'Bu Erdoğan meselesi değil' diyen Yeni, 'Darbe girişimi başarılı olsa Türkiye 50 yıl geriye giderdi' diye konuştu.
Samanyolu Televizyonu'nda “Maceracı" isimli program yapan ve 17 yıl Fetullah Gülen grubunda bulunan Murat Yeni, paralel devlet yapılanmasını anlattı.

Sunucu Murat Yeni, “Dershanelerin kapatılması sürecinde Hizmet'in gerçek Hizmet olmadığını anladım. Paralel yapı, Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı bir yapı… Bu Tayyip Erdoğan meselesi değil" dedi. “Darbe girişimi başarılı olsa Türkiye 50 yıl geriye giderdi" diyen Yeni şöyle devam etti: “Dershane sürecinin hemen arkasından 17-25 Aralık darbe süreci geldi. Bu olaylar esnasında Hizmet, Twitter ile tanıştı. Daha öncesinde Twitter yasaktı. Televizyon bile cemaatin içinde yasaktı. Sosyal medya aracılığı ile nefret oluşturuldu. Bunların hepsi ayarlanmıştı."

"Taban hiçbir zaman Erdoğan'dan nefret etmedi"

Uzun yıllar Samanyolu Televizyonu'nda program sunan Murat Yeni, paralel devlet yapılanmasını Zaman gazetesine anlattı. Tabanın provoke edilmek istendiğini ve devlete karşı bütün adımların planlı atıldığını belirten Yeni, "Taban hiçbir zaman Tayyip Erdoğan'dan nefret etmedi ki. Son seçimlerde yüzde 49,5 oyun içinde siz zannediyor musunuz ki Hizmet'in oyu yok. Son seçimlerde bile Hizmet'in yarısından fazlası AK Parti'ye oy verdi. Neden verdiler? Her şeyin farkındalar" diye konuştu.

"Paralel yapı kargaşa istedi"

17-25 Aralık darbe girişimlerinin başarılı olması halinde Türkiye'yi 50 yıl geriye götüreceğinin altını çizen Yeni şunları söyledi:
"Paralel yapının istediği tek şey kargaşaydı ve 2 yıldır masum insanları kullanarak yapmaya çalıştığı da o zaten. Lakin tek hesap edemedikleri bu milletin Sayın Cumhurbaşkanı'na olan büyük sevgi ve güveniydi.. Başaramadılar!"

"Mesele Erdoğan değil"

Paralel yapının Türkiye'ye karşı olduğunu vurgulayan Murat Yeni, "Bu Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı bir yapı… Bu Tayyip Erdoğan meselesi değil. Bu mesele devlete yönelik bir mesele. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın dediği bir şey var ya: Ümmeti parçaladı… Bu hareket ümmeti parçaladı" dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2016, 13:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153